En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Trabzon Barosu, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısında suçta kullanılan silahların avukat cüppesi giyilerek adliyeye sokulduğu gerekçe gösterilerek, avukatların teröristlere yardımcı olduğu intibasını uyandıracak mesnetsiz açıklamaların kabul edilebilir olmadığını bildirdi. Yaşanan elim olay nedeniyle Trabzon Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle tertip edilecek tüm organizasyonların 'Hatıra Ormanı' açılışı dışında iptal edildiğini duyurdu.

Baro’dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Çağlayan Adliyesinde silahlı teröristler tarafından rehin alınıp devamında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünden dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olunduğu kaydedildi. ‘Bu menfur olay yargının tüm unsurlarını, milletimizi ve devletimizi hedef almıştır’ denilen acıkma, şöyle devam etti: “Terörün her türlüsü, lanetlenmesi gereken bir insanlık suçu olup teröristlerin hain emellerine ulaşmasına mani olmanın ilk şartı, sağduyulu hareket etmektir. Henüz acılar çok taze ve konu tam aydınlatılamamışken, suçta kullanılan silahların avukat cüppesi giyilerek adliyeye sokulduğu, avukatların teröristlere yardımcı olduğu intibasını uyandıracak mesnetsiz açıklamalar kabul edilebilir değildir. Zira avukatlar, hakimler ve savcılar gibi yargının kurucu unsurlarından birisidir ve bir yargı çalışanına yönelik bu saldırı, en başından beri avukatlara yapılmış gibi kabul edilmiş, tüm barolar ve avukatlar tepkilerini şiddetli bir biçimde ortaya koymuşlardır. Bu iddia doğru ise her şeyden önce mesleğimizin ve cübbemizin bu suçun mağduru olduğu bilinmelidir. Bu bahaneyle koskoca bir meslek camiasının töhmet altına bırakılması, meslektaşlarımızın potansiyel suçlu ilan edilmesi ve Avukat Haklarına müdahale edilip kısıtlamaya gidilmesi gerektiği şeklinde haber, yorum ve açıklamalar yapılması talihsizliktir, terörün amacına hizmet edecek tavizlerdir.”

Yaşanan elim olay nedeniyle Trabzon Barosu olarak 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle tertip edilecek tüm organizasyonların “Hatıra Ormanı” açılışı dışında iptal edildiği duyurulan açıklama, “Duyduğumuz tarifsiz üzüntüyü kamuoyu ile bir kez daha paylaşır, şehidimize Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm hukuk camiasına başsağlığı dileriz.” denildi.

Editör: TE Bilisim