MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Muğla Fethiye Belediyesi tarafından öğrenim çağındaki gençler için Trafik Eğitim Parkı yaptırılıyor. Ocak ayı içerisinde açılışı yapılacak parkta, öğrencilere uygulamalı olarak direksiyon eğitimi, karşıdan karşıya geçme, trafik sinyalizasyon işaretleri ve birçok konuda uygulamalı olarak eğitim verilecek.

        Taşyaka Mahallesi'nde yapımına başlanan tesis, bölgenin en büyük Trafik Eğitim Parkı olma özelliğini taşıyacak. 7 bin metrekarelik alana sahip parkın 4 bin 500 metrekarelik kısmına direksiyon eğitimin yapılması amacıyla taşıt yolu, kavşak, bisiklet yolu, engelli yolu, park alanları ve üst geçit yapılacak. Parkta trafik eğitiminin verilmesi amacıyla öğrenciler için derslik de yapılacak. Eğitime katılacak çocuklar küçük arabalarla trafik levhalarını, işaretlerini ve kurallarını öğrenme şansı bulacak.

        "TRAFİK KAZALARINI AZALTACAK BİR PROJE"

        Yapımı devam eden parkla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Başkanı Behçet Saatcı, çalışmanın uzun vadede başarı getirecek bir proje olduğunu söyledi. Trafik Eğitim Parkı için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini anlatan Saatcı, parkta mahalle sakinleri ve engelliler için oyun gruplarının da hizmete sunulacağını kaydetti.

        Saatcı, "Parkımızın ocak ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Özellikle Trafik Eğitim Parkı'ndan eğitim alıp direksiyona geçecek çocuklarımıza etkisi uzun vadede görülecek. Dünya geneline baktığımızda trafik kazaları en önde giden ülkemizde kaza sayısını düşürecek bir etken olacağına inanıyorum. Burası vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceği bir mekân yanı sıra, çocuklarımızın geleceği için eğitimini sağlayacağı bir yer olacak. Direksiyona geçmeyi düşünen 18 yaşı altındaki herkes gelip buradan bir eğitimden geçecek. Bunun semeresini de trafiğe çıkınca alacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim