NTV’nin konuğu olan Bakan Binali Yıldırım, canlı yayında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Binali Yıldırım, ‘Köprülerde gişeler kalkacak’ diyerek İstanbullulara müjdeyi verdi.

Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, katıldığı NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HGS sistemiyle birlikte gişelerdeki yığılmaların önüne geçildiğini kaydeden Bakan Binali Yıldırım, köprü trafiğini rahatlatacak önemli bir açıklama da yaptı.

‘KÖPRÜLERDE GİŞELERDE KALKACAK’

Köprülerde gişelerin kaldırılacağını söyleyen Binali Yıldırım, gişeler yerine havadan tanıma sistemi getirileceğini söyledi. Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre yeni uygulamaya 6-7 ay içerisinde geçilebilecek.

'BÖLÜNMÜŞ YOLLAR SAYESİNDE KAZALAR AZALDI'

Binali Yıldırım, yapılan bölünmüş yollarla birlikte kazaların ciddi oranda azaldığını dile getiren Binali Yıldırım, iddiasını bazı istatistiki bilgiler vererek destekledi.

'BU YIL ASFALT YILI OLACAK'

Bakan Binali Yıldırım, bu sene önemli projelere imza atacaklarını da söyledi. Kara, deniz, hava yolu ve iletişimde 111 yeni projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Binali Yıldırım, "Bu sene karayolunda asfalt yılı olacak. Yani sıcak asfalt. Otoyol kalitesinde 3 bin 500 kilometre asfaltlama yapacağız. Artık yollarımız kaymak gibi oldu, gerisini de bu sene yapacağız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim