Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarında 2012 yılı içerisinde toplam bin 580 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

        26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında 2012 yılı faaliyetlerini değerlendiren Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, konuşmasının bir bölümünü kaçakçılıkla mücadelede elde edilen başarılara ayırdı. Geçen yıl içerisinde 2 milyon 418 bin araç, 7 milyon 436 bin yolcunun sorumluluk bölgesindeki gümrük kapılarından giriş çıkış yaptığını ifade eden Yalçın, bu araçlardan 83 bin 291 adedinin X-Ray taramasından, 8 bin adedinin ise detaylı fiziki aramadan geçirildiğini kaydetti.

        Yapılan arama ve kontrollerde 500 kaçakçılık olayının ortaya çıkarıldığını ifade eden Müslüm Yalçın, ticari eşya kaçakçılığında bir önceki yıla oranla düşüş, uyuşturucu maddede ise ciddi bir artışın yaşandığını dile getirdi.

        Türkiye'nin tüm gümrük kapılarında ele geçirilen uyuşturucunun yüzde 71’nin kendi bölgesinde gerçekleştirdiğini anlatan Yalçın, kaçakçıların uyuşturucu transferi için türlü yollar denediklerini ifade etti.

        Bütün yolların denenmesine rağmen uyuşturucu geçişine izin vermediklerini anlatan Yalçın, “Bir yıl içerisinde toplam bin 580 kilogram eroin yakalaması gerçekleşti. Yakıt tankları, piknik tüpü, patlıcan kasaları gibi her türlü önleme rağmen eroinin geçişine izin vermedik. Teknolojik imkânların gelişmesiyle birlikte kaçakçılar burayı kullanmaz oldu.” dedi.

        Gurur verici tablonun elde edilmesinde devletin sağladığı imkânlar ve jandarma, emniyet ve istihbarat birimlerinin işbirliğinin büyük katkısı olduğuna işaret eden Yalçın, bu kadar yüksek miktarda uyuşturucu yakalamasının sorumluluklarını daha da artırdığını belirtti.

        Yalçın, “16 gümrük kapısının içerisinde bu kadar yakalamayı ben de beklemiyordum. Yakalanmalardaki hedefimizin sıfır yakalama. Kaçakçıları o kadar caydıracağız ki, o artık buradan geçmeye korkacak. Sıfır yakalamaya giden yol çok yakalamadan geçiyor. Önce çok yakalayarak caydırıcı olmanız gerekiyor. Bu yıl önceki yıla oranla 4 kat daha fazla yakalama yapıldığına göre hedefimize doğru yaklaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim