Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Uzmanlara göre troid hastalıkları saç dökülmesinin en önemli sebepleri arasında gösteriliyor. Dr. Reşat Arpacı, troid hormonlarındaki düşüklük ya da yüksekliğin tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Arpacı, gerekli tahliller yapılmadan saç ektirme işlemine başlanması durumunda troid hormonlarındaki problemin ciddileşeceğini, saç dökülmesine yol açarak kalıcı bir sorun haline gelebileceğini ifade etti.

Özellikle son dönemlerde kadınlarda demir eksikliği ve troid hastalıklarına bağlı saç dökülmesinin fazla olduğu belirtiliyor. Estetistanbul Tıp Merkezi’nden Dr. Reşat Arpacı, troid hastalığının saç dökülmesi ile ilişkisi hakkında bilgi verdi. Troid hormonundaki yükselme ve düşmenin genellikle ilk belirtisinin saçlarda değişiklikle ortaya çıktığını anlatan Arpacı, “Troid hormonunda görülen yükselmeler saçlarda hızlı bir dökülmeye neden olmakta, azalma ise dökülme yerine saçlarda cansızlık, matlaşma ve incelmeye neden olur. Bu hastalar genellikle saç dökülmesi şikayeti ile doktora başvururlar ve en sık saç dökülmesine sebep olan erkek tipi dökülme ile karıştırılabilir.” dedi.

Saç ekiminden önce hastaların demir seviyesinin ve troid tetkiklerinin yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Arpacı, “Saç ekimi, saç mezoterapisi gibi işlemler saç dökülmesi için önerilmeden önce hastaların demir seviyesi ve troid tetkiklerinin yapılması çok önemlidir. Eğer demir seviyesinde düşüklük veya troid hormonlarında düşüklük veya yükseklik varsa önce bunların tedavi edilmesi gerekir. Eğer gerekli tahliller yapılmadan tedavi başlanırsa hem troid hormonlarındaki problem ciddileşir hem de saç dökülmesi, kalıcı bir hal alabilir.” ifadelerine yer verdi.

ARPACI’DAN BİTKİSEL MASKE TARİFİ

Hastaların öncelikle hormonal dengesinin sağlanması gerektiğini dile getiren Arpacı, “Öncelikli olarak bu hastaların hormonal dengesi sağlanmalıdır bununla birlikte kaybedilen ve zayıflayan saçları geri kazanmak için bazı destek tedavilerinde yapmak gerekir. Bu tedaviler bir kaç basamak halinde olmaktadır. İlk başta doğru bir bakım şampuanı olmalı, özellikle zararlı kimyasal maddeler içermeyen bitkisel ürünler tercih edilmelidir, tabi ki doktor tavsiyesi ile doğru ürünün bulunması kolay olacaktır. İkinci basamak ise bazı bitkisel yağlar ile saç maskesi yapılmasıdır. Bu maskeyi hastalar haftada bir kez temiz saça 1 tatlı kaşığı sürerek masajla yedirildikten sonra havlu ile sarabilirler 4-6 saat bu şekilde kaldıktan sonra bol suyla yıkayabilirler. Maskeyi hastalarımız şu şekilde hazırlayabilirler: Defne yağı 50 cc, biberiye 2,5 cc, ısırgan 2,5 cc, Alman papatyası 2,5 cc, at kestanesi 2,5 cc. Troid hastalarının saç probleminin derecesine göre klinik müdahale de gerekebilir. Bu durumda ki hastalarımıza saç mezoterapisi ile yardımcı olunabilir. Saçlı deriye bazı özel ilaçların mikro enjeksiyonu ile kan dolaşımı arttırılıp vitamin eksikliği giderilebilir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim