DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Elazığ'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda 2 terörist öldürüldü. Hakkari Yüksekova'da ortaya çıkarılan bir mağada ise 2 teröristin çürümüş halde cesedi bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Elazığ-Karakoçan kırsalında 22 Haziran 2016 gecesi icra edilen operasyon esnasında, iki PKK'lı teröristle temas sağlanmıştır. Temas sonrası bölgede yapılan aramada; birisi Karakoçan sözde grup sorumlusu Dijvar kod adlı, diğeri Gabak kod adlı teröristler olduğu anlaşılan iki terörist öldürülmüştür. Teröristlerle birlikte bir adet M-16 Piyade tüfeği, bir adet Kaleşnikof Piyade tüfeği, dört adet el bombası, 146 adet Kaleşnikof fişeği, 145 adet M-16 fişeği, beş adet Kaleşnikof şarjörü, beş adet M-16 şarjörü, bir adet Yaesu el telsizi, bir adet el dürbünü, bir adet ses kayıt cihazı, bir adet şemsiye, bir adet not defteriele geçirilmiştir. Ayrıca bölgeye sevk edilen Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından, bölgeye yakın köy yolunda, mutfak tüpleri ile hazırlanmış üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir."

Açıklamada, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Gevanakurki Tepe Üs Bölgesinde de bölücü teröristlerin üs olarak kullandığı bir mağaranın bulunduğu belirtildi. Mağarada yapılan aramada iki teröristin çürümüş haldeki cesedine ulaşıldı. Mağarada bulunanlar şöyle:

"İki bölücü terör örgütü mensubu teröristin çürümüş halde cesedi, 2 adet Kaleşnikof Piyade tüfeği, 581 adet Kaleşnikof fişeği, 302 adet Biksi fişeği, 772 adet 12.7 mm’lik Uçaksavar Makineli tüfeği fişeği, dört adet RPG-7 sevk fişeği, yedi adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet YAESU Telsiz, 16 adet gaz maskesi, altı takım kışlık elbise, bir adet DVD Player, 20 adet DVD, bir adet Akü, iki adet UPS, iki adet SD Kart, bir adet güneş paneli, çok miktarda cep sobası, muhtelif örgütsel doküman, ilk yardım malzemesi, temizlik malzemesi, kimlik ve fotoğraf."Cihan

Editör: TE Bilisim