DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Genelkurmay Başkanlığı, 9 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) düzenlenen operasyonlar hakkında internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.

Buna göre; Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda 20 (5+15) bölücü terör örgütü mensubu terörist (09 Şubat 2016 tarihli basın açıklamasında yer verilen 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist bu rakama dahil) etkisiz hale getirildi. Ayrıca 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet şarjörü ile 435 adet fişeği, bir adet el bombası ve bir adet el telsizi ele geçirildi. 10 Şubat 2016 tarihinde üç ayrı bölgede, daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 bölücü terör örgütü cesedi ele geçirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 oldu.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 179 oldu. Ayrıca 3 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak İdil’de, bölgede yapılan aramada, bölücü terör örgütüne ait bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet şarjörü ve 48 adet fişeği, 34 el bombası ve iki adet roket atar mühimmatı, 23 Kaleşnikof fişeği, üç adet gece görüş dürbünü, bir adet el dürbünü, 51 adet elektrikli fünye ve el yapımı patlayıcı için hazırlanmış saatli dört düzenek ele geçirildi.

Bitlis Tatvan’da icra edilen operasyonda, tespit edilen iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak Kuzeyi, bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist, Silopi’de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gaziantep Oğuzeli’nde, sınırı yasadışı yollarla geçmeye çalışan Suriye uyruklu 34 şahıs yakalandı. Üzerlerinde yapılan aramada, dört adet canlı bomba yeleği ve 15 kilo patlayıcı madde bulunmuş, şahıslar gözaltına alındı.

‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan Hâkkari’de bir, Şırnak’ta bir iş birlikçi yakalanarak tutuklandı.

Editör: TE Bilisim