MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
TSK Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) arasında AR-GE projelerinde bor madeninin uygulama alanlarının tespit edilmesi ve uygulanması amacıyla çerçeve anlaşması imzalandı.

Anlaşma ile TSK Güçlendirme Vakfı’na bağlı şirketler olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, bor madeninin yurtiçinde ve yurtdışında ihtiyaç duyulan özgün teknoloji, ürün, sistem, platformların geliştirilmesine yönelik AR-GE projelerinde kullanımı konusunda iş birliğine gidecek. Savunma, havacılık ve enerji sektörlerinde kritik kullanım alanları olan bor madeninin, bütün bu alanlarda faaliyetlerine devam eden TSKGV şirketlerinin önemli AR-GE projelerinde kullanılması planlanıyor. Özellikle zırh yapımı, füze yakıtı, füze başlığı, kompozit, yarı iletken malzemeler gibi pek çok kullanım alanı olan borun, ileri teknoloji ürünler için hayati önem taşıyan süper iletken malzemenin yapımında da kilit rol oynadığı ifade ediliyor.

TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Orhan Akbaş, imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “TSK Güçlendirme Vakfı kurulduğu günden bu yana ulusal savunma sanayiinin kurulmasında ve geliştirilmesinde etkin rol oynamıştır. Bizleri bulunduğumuz bu noktadan daha ileriye taşıyacak tek şey ise AR-GE ve yenilik faaliyetleridir. Bu kapsamda, dünya rezervlerinin yüzde 73’ ünün ülkemizde bulunduğu bor madeninin kullanılmasına yönelik Çerçeve Anlaşmayı, bağlı şirketlerimiz ile birlikte çok ciddiye alıyoruz. Umudum bu anlaşmanın, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesinin önünü açmasıdır.” ifadelerini kullandı.

BOREN Başkanı Doç. Dr. Abdulkerim Yörükoğlu ise TSK Güçlendirme Vakfı şirketlerinde bulunan, alanlarında uzman yetişmiş mühendisler ile çalışmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Editör: TE Bilisim