Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından; Şırnak Uludere Gülyazı Köyü Salatalıkpınarı Mevkiinde keşif/gözetleme ve pusu/dinleme faaliyeti icra eden Unsurlarımıza, Gülyazı/Karaçalı bölgesinde, sınırın Irak tarafından taciz ateşi açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden verilen bilgiye göre; bu sabah (24 Şubat) saat 08.33 sıralarında yaşanan olayla ilgili, “Açılan taciz ateşine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan hafif ve ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan karşı ateşleri müteakip, taciz ateşleri kesilmiş olup, olay esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.” bilgisi verildi.

'DÜN DE TACİZ ATEŞİ AÇILMIŞTI'

Dün (23 Şubat) yine bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından; Şırnak Uludere Gülyazı Köyü Şirit Yaylası Bölgesinde kaçakçılık faaliyetlerine engel olmak maksadıyla keşif/gözetleme ve pusu/dinleme faaliyeti icra eden 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı Çakırsöğüt ve Salatalıkpınarı Mevkiinde aynı maksatla görevlendirilen 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına, sınırın Irak tarafında bulunan 1872 Rakım Tepe bölgesinden sabah 08.40 sıralarında taciz ateşi açılmıştı. Açılan taciz ateşine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan hafif ve ağır silahlarla anında karşılık verilerek taciz ateşleri kesilmiş, olay esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmemişti.

'YÜZLERİ KAPALI KİŞİLER BİR VATANDAŞI GASP ETTİ'

Ayrıca 22 Şubat günü yaşanan başka bir olay ise şöyle aktarıldı: “Yüzleri kapalı 7-8 kişilik bir grup tarafından, Şırnak Cizre İlçe Merkezinde ikamet eden bir vatandaş, evinden zorla alınarak, adresini bilmediği bir yerdeki çadıra götürülmüş, vatandaşın üzerinde bulunan üç adet cep telefonu, bir adet araç ruhsatı ve nüfus cüzdanı gasp edilmiştir. Söz konusu vatandaş, anılan şahıslar tarafından, ‘Bir miktar para cezası ödemesi gerektiği, aksi takdirde öldürüleceği’ söylenerek tehdit edilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.”

Editör: TE Bilisim