Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Türk Silahları Kuvvetlerine bağlı topçu birliklerinin, Suriye'nin Azez bölgesi yakınlarındaki YPG kontrolündeki mevziler ile Menneğ Hava Üssü'nü vurdu.

Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarındaki YPG kontrolündeki bölgelerde bulunan mevziler bugün top atışı ile vuruldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, mevzilerin Türkiye'den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep'in kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü açıkladı. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda YPG tarafından ele geçirildiğini iddia etti.

Uluslararası haber ajansları da Türkiye'nin YPG mevzilerini top atışları ile vurduğunu duyurdu.

Türkiye makamlarından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bölgede gün boyu top atışlarının yapıldığı, uçakların bazı mevzileri bombaladığı, çatışmaların şiddetli şekilde devam ettiği öğrenildi.

Türkiye ile Amerika arasında uzun süredir PYD krizi yaşanıyordu. Türkiye, PYD'nin PKK uzantısı olduğunu belgeleriyle Amerika Birleşik Devletleri'ne anlatmıştı. Ankara en üst düzeyde Amerika'ya 'senin müttefikin Türkiye mi yoksa teröristler mi' diye sormuştu. Ankara'nın bu çağrısına Washington yönetimi 'PYD terör örgütü değil, PYD Amerika'nın müttefikidir' sözleriyle yanıt vermişti.

Editör: TE Bilisim