Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında görevli devlet memurlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

2005 tarihli ve 26022 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmeliğin ‘görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanma’ başlıklı 18. maddesi dördüncü fıkrasının (a) bendi 'Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi, tercih alınması durumunda tercih yapılmaması' şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin 18. maddesinin (a) bendi daha önce 'Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,' şeklinde düzenlenmişti. Son değişiklikle söz konusu bende 'tercih alınması durumunda tercih yapılmaması' cümlesi ilave edildi.

Millî Savunma Bakanı tarafından hükümleri yürütülen yönetmelikte ilgili değişiklik bugün itibariyle yürürlüğe konuldu.

Editör: TE Bilisim