‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, Efes - 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında, İzmir’in Seferihisar ilçesinde 8 ülkeden yaklaşık 860 askeri personelin katıldığı hava hücum harekatı eğitiminden görüntüler yayınladı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, önce toplam 16 adet Cougar, Skorsky ve UH-1 helikopteri, İzmir’in Urla ilçesi Menteş bölgesinde hazırlandı. Ardından dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen askeri personel Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla birlikte helikopterlere bindirildi. Tatbikat kapsamında düşman derinliklerinde veya düşman kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleştirilen hava hücum harekatı eğitimi yapıldı. Seferihisar Doğanbey bölgesinde hedef bölgeye ulaşan helikopterler, personeli hızla tahliye ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.

Helikopterden inen askerler önce çevre güvenliğini aldı. Sahada arazi bilgilerini harita üzerinden değerlendirdikten sonra alana yayılan askerler hafif silah atışları da yaptı. Planlanan hedefler teker teker ele geçirildi. Bu arada helikopterler alana top ve 107 milimetre çok namlulu roketatar sistemleri de indirdi. Tatbikatta bir askerin operasyon bölgesinden tahliye edilmesi eğitimi yapıldı.

Harekata katılan ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından hava hücum harekatının gerekleri konusunda bilgilendirildi. 8 ülke silahlı kuvvetlerinden 860’a yakın personelin katıldığı tatbikata 74 ülkeden de yabancı askeri gözlemci davet edildi. Bugüne kadar yapılan en kapsamlı tatbikat olarak nitelenen Efes - 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı tatbikatı, 4 Haziran’da sona erecek.Cihan

Editör: TE Bilisim