Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Bursa Orhangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yu Ping Terry Yuen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Kariyer Geliştirme Programı kapsamında yaptığı projeyle ödüle layık görüldü. Yuen, yaptığı projeyle duvarların farklı deprem yüklemelerindeki sağlamlığını araştırmayı hedefliyor.

TÜBİTAK'ın kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarına proje desteği vererek, teşvik etmek amacıyla yaptığı 'Kariyer Geliştirme Programı'na katılan Terry Yuen’in depremle ilgili projesi kabul edildi. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bu konu üzerine doktora yapan Terry Yuen, Japonya’da da Tokyo Teknoloji Enstitüsü'nde altı ay çalıştıktan sonra konuyla ilgili projeyi TÜBİTAK’a sundu.

Yük taşıyıcı olarak kolon ve kirişlerin düşünüldüğü inşaat sektöründe, kolonlar arasındaki tuğla dolgu duvarların da yük taşıdığını ifade eden Dr. Yuen, yaptığı projeyle bu duvarların farklı deprem yüklemelerindeki sağlamlığını araştırmayı hedefliyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de yıkılan binalarda da araştırma yapan Yuen, projeyle can ve mal kaybını en aza indirmenin yanı sıra dolgu duvar etkisini göz önüne alan daha sağlam tasarımlara ulaşmayı da planlıyor. 2014 yılında İngiltere İnşaat Mühendisleri Odası’ndan yılın en iyi yayın ödülüne layık görülen Yuen, Türkiye’de de TÜBİTAK’tan böyle bir ödül aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yuen, kazandığı ödülle şu an akademisyen olarak görev yaptığı Bursa Orhangazi Üniversitesi’ne bu tip araştırmalarda kullanılabilecek bir bilgisayar almak istediğini dile getirdi. Bunun bir başlangıç olduğunu söyleyen Yu Ping Terry Yuen, "Türkiye için daha çok proje üreteceğim." dedi.

Editör: TE Bilisim