İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
KPSS Sınavı ile Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürlüğü'nde işe alınan 105 işçiden işlemleri tamamlanan 102 işçi personel 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle iş başı yaptı. İşçilerin işe başlamasıyla ilgili yapılan programın ilk gününde işçi güvenliği uzmanı Zeynel Arıkoğlu iş hayatına yeni başlayan işçilere, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bilgiler verdi.

İşçiler için yapılan işbaşı töreni ve eğitim programına TÜDEMSAŞ Genel Müdür Vekili Celalettin Bayrakçıl, Genel Müdür yardımcıları Ahmet İzzet Göze, Bilal Tırnakçı, Demiryol-iş Sendikası İşçi Baş temsilcisi Nuri Yıldırım, Daire Başkanları ve Fabrika müdürleri katıldı.

TÜDEMSAŞ Genel Müdür Vekili Celalettin Bayrakçıl, şirket bünyesine işçi olarak 16 yıl aradan sonra yeni işçilerin katıldığını belirterek, şöyle devam etti: “Yük vagonu üretim ve onarımı yapan TÜDEMSAŞ’ın üretim kapasitesini artırmak en büyük hedefimizdir. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023’teki demiryolu hedeflerine ulaşmak için sizlerin iş gücüne ihtiyacımız olduğunu unutmayın. Şirketimizdeki usta –çırak ilişkisini unutmadan tecrübeli büyüklerinizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmanızı istiyorum.”

İş Güvenliği Uzmanı Zeynel Arıkoğlu ise TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü'nde işe başlayan işçilere iş yerinde uymaları gereken kurallar ve uygulamalar konularında bilgiler verdi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü bünyesine yeni katılan işcilere 1 Ekim-30 Ekim tarihleri arasında İşçi Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Eğitimi ve Enerji Verimliliği, İlk Yardım Eğitimi ile Kaynak Temel Eğitimi konularında çeşitli eğitimler verilecek.

Editör: TE Bilisim