Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yılda 103 araştırma yaptıklarını, bunun için 15 bin hane, 25 bin işyeri, 12 bin tarım işletmesi ve birçok kurum ve kuruluşla görüştüklerini bildirdi. Akyol, TÜİK’in 87. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla müdürlük çalışanlarıyla birlikte Valil Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Akyol, TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü’nün 2004 yılında kurulduğunu ve bugün 109 personeliyle görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi. Enflasyon, işsizlik ve büyüme başta olmak üzere yıl boyunca araştırmalar yaptıklarını belirten Akyol, bilgi toplama ve derleme işinin kolay olmadığını ifade etti. Yıl içinde bazen il merkezi, bazen ilçe, bazen de ulaşımı çok zor olan bir köyde birçok görüşme yaptıklarını vurgulayarak, “Bu görüşmelerde ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi farklılıklarından dolayı birçok zorluk yaşıyoruz. Bazen yolda kalırız, bazen kapılar yüzümüze kapanır, bazen kolumuzdan tutulup dışarı atılırız ama hiçbir zaman işimizi aksatmayız.” dedi.

Bir ülkenin bilgi ve istatistik sisteminin, yalnız o ülkenin istatistik kurumlarını kapsar şekilde değil, aynı zamanda her ferdini, kurumunu veya kuruluşunu da kapsayan bir kavram olarak ele alınması gerektiğine değinen Mehmet Akyol, “Bu nedenle sistem, bütün öğelerinin bilgi üretimine katkısı ve aynı zamanda bilgiden yararlanmaları ölçüsünde başarıya ulaşabilir. Bu doğrultuda TÜİK’in belirlediği ilkeler ve hizmet anlayışı çerçevesinde ihtiyaç duyulan veriler için destek ve yardımcı olmak, gereken katkıyı sağlamak, ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin bu görevi yerine getirmesiyle mümkündür. İstatistik üretmek, karanlığa ışık götürmek kadar kutsal bir görevdir.” şeklinde konuştu.

Vali Daşöz de TÜİK’in köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Daşöz, kuruluş yıldönümü kutlayarak başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim