Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşları Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle 3 Ocakta yapacakları ‘Kuva-i Milliye Yürüyüşü'ne davet etti.

Kutlamaların 91. yıldönümünde yapacakları etkinliklerin detaylarını Zirve Restoran’da düzenlediği basın toplantısında anlatan Başkan Tuna, Mersin’in sahip olduğu kötü imajı hak etmediğini ve bunu değiştirmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Millet olmanın milli değerlere sahip çıkmaktan geçtiğini söyleyen Tuna, bu değerleri yaşatmanın en önemli yolunun ise gençlere aktarılması olduğunu vurguladı. “Dilimiz, bayrağımız, vatanımız en önemli değerlerimizdir” diyen Başkan Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Millet olmanın özelliği bu değerlere sahip çıkmaktır. Cumhuriyetin ışığı altında bu değerleri yaşatmaya, bayrağımızı daha yükseğe çıkarmaya gayret etmeliyiz. Bu değerleri gençlere aktarmak ise başlıca görevimizidir.” dedi.

Kutlama etkinliklerinin şahsı veya Toroslar Belediyesi’ne ait olmadığının da altını çizen Tuna “Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür. Bu coğrafyada yaşamak kolay iş değil. 1071’den buyana dış güçler ülkemizi bölmek, bizi birbirimize düşürmek çabasında. ‘Türkler ayağa kalkınca dünyanın dengesi değişiyor’ deyip, bizi dizlerimizin üzerinde tutmaya çalışıyorlar. Bu çabalara karşı koyabilmek için milli reflekslerimizi dik tutmalı, bu tür organizasyonları daha çok sahiplenmeliyiz.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN GÖREV VERİLİRSE YAPARIM
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den Mahmut Tat ve Burhanettin Kocamaz’ın da aday olacaklarını açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tuna, “Seçerseniz varım. Millete rağmen siyaset olmaz. Biz bu yola halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için çıktık. Daha önce de söylediğim gibi halkım görev verirse seve seve bu görevi yürütürüm. Bildiğiniz gibi büyükşehir sınırları genişledi. Elbette böylesine geniş bir yelpazede hizmet etmek bizi heyecanlandırır." dedi

Editör: TE Bilisim