İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Tunceli-Erzincan karayolu, bölgede el yapımı bomba tespit edilmesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Tunceli'de başlatılan operasyona komutanlar da katıldı.

Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde Bilgili Mahallesi mevkiinde yapılan teknik takip sonucu PKK’lılar tarafından yola döşenmiş el yapımı patlayıcı maddesi güvenlik güçleri tarafından tespit edilmesinin ardından Tunceli-Erzincan karayolu kapatılarak operasyon başlatıldı. Sabah erken saatlerinde havadan ve karadan başlatılan operasyonda kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Zağge ve Bilgili bölgesine çok sayıda asker skorksi helikopterle taşınarak bölge abluka altına alındı.

PATLAYICI İMHA EDİLİRKEN TACİZ ATEŞİ

PKK’lılar tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının imha edilmesi amacıyla başlatılan operasyonda patlayıcının imha eden Jandarma Bomba İmha Ekibine taciz ateşi açılması üzerine güvenlik güçleri ile PKK’lı grup arasında çatışma çıktı. Çok sayıda jandarma özel harekat timinin sevk edildiği bölgede kobra helikopterler bölgeyi yoğun şekilde bombalıyor.

OPERASYONA 8. KOLORDU KOMUTANI DA KATILDI

Erken saatlerde başlayan ve Tunceli-Erzincan karayolunun trafiğe kapatıldığı operasyon nedeniyle çok sayıda araç Şehit Mehmet Jandarma Karakolu önünde bekletilerek araçların geçişine izin verilmiyor. 8. Kolordu Komutanlığı koordinesinde Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı sevk eve idaresinde başlatılan operasyonu, Elazığ 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akaya ve Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş yönetti.
4 kobra ve çok sayıda skorksi helikopter ile başlatılan operasyonda zaman zaman sıcak temas yaşandığı ve operasyonun genişletilerek devam ettiği öğrenildi.

TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Kutudere, Zağge ve Dokuzkaya kırsalında yoğunlaşan opreasyon bölgesinin karayoluna yakın olması ve vatandaşların güvenliğinin riske girmemesi için Tunceli-Erzincan karayolu güvenlik güçleri tarafından Şehit Mehmet Jandarma Karakolu askerleri tarafından yol trafiğe kapatıldı.Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle uzun araç konvoyu oluştu.

Editör: TE Bilisim