Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Tunceli’de Keban Baraj Gölü üzerinde feribotla düzenlenen mavi tura onlarca kişi katıldı.

Dersim Gezginler Grubu tarafından 'Barışa Destek İçin Sen de Gel' sloganıyla Tunceli’nin Pertek ilçesinde bulunan Keban Baraj Gölü üzerinde özel bir feribotla mavi tur düzenlendi. Düzenlenen tura, il ve il dışından onlarca kişi katıldı. Tur nedeniyle, araçlarla Pertek ilçesine gelen doğaseverler buradan feribotla önce tarihi Pertek Kalesi’ni gezme imkanı buldu. Tarihi kalede, fotoğraf çekip doğanın tadını çıkaran doğaseverler, davul-zurna eşliğinde halaylar çektikten sonra feribotta sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltının ardından feribot turuyla Pertek ilçesi ile Elazığ’ın köylerini izleyen doğaseverler, feribotun zaman zaman kıyıya yanaşmasıyla çiçek tarlalarını gezerek fotoğraf çekti.

Tura katılan Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, bu gezilerle Dersim’in açık kent müzesi olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Çetin, “Dersim, kent müzesi olmayan ama tarihiyle, inanç noktalarıyla zengin bir il, zengin bir coğrafya.” ifadesini kullandı.

Geziye katılan gazeteci Ercan Topaç ve ve Fetiye Tosun isimli doğaseverler de bölgedeki bütün insanların hafta sonlarını bu tarz etkinliklerle değerlendirebileceğini belirterek, barış süreciyle birlikte ildeki tarihi ve turistik yerleri görme şansı yakaladıklarını söyledi.
Geziyi tamamlayarak araçlarla ilçeden ayrılan doğaseverler, yolda barışı simgeleyen sevgi zinciri oluşturduktan sonra geziyi noktaladı.

Editör: TE Bilisim