Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Akdeniz bölgesindeki otellerin eleman ihtiyacını karşılamak için ilk başvurdukları okul olan Burdur Turizm Eğitim Merkezi (TUREM), öğrencilerine dünya mutfağından lezzetleri öğretiyor.

Belçika’nın geleneksel tatlısı waffle'ı derste öğrenen öğrencilerin tatlı menüleri genişliyor. TUREM, birçok insanın adını bile duymadığı tatlılar, 6 ay eğitim sürecinde öğrencilere öğretiliyor. Süt, un ve yumurtadan oluşan vafıl, isteğe göre meyveli, çikolatalı, ballı yada değişik tatlılar eklenerek yapılabiliyor. Özel olarak yapılan hamur, vafıl makinesinde pişiyor. İçine çikolata ve meyveler konulup sıcak olarak servis yapılıyor.

Öğrencilere dünya mutfaklarından değişik tatlıları öğrencilere öğrettiklerini belirten TUREM’de tatlı yapım teknikleri öğretmeni Mehmet Sinan Özcan, öğrencileri tatlı yapmalarını ve yaptıklarını tatmalarını sağladıklarını anlattı. Vafılın Belçika’ya özgü bir tatlı olduğu bilgisini veren Mehmet Özcan, "Bugün vafıl yaptık. Öğrencilerimize tarif ettik. Bu tadı hem öğrencilerimize, hem de gelen misafirlere tattırmış olduk. Şuana kadar özellikle hamur tatlıları yaptık. Genellikle yaş pasta çalışmalarımız oldu." dedi.

Turizm sektöründe çalışmak için TUREM’e geldiğini anlatan kursiyer Ayşe Erkara ya, "Burada değişik tatlıları öğreniyoruz. Bu gün vafılı öğrendik. Her geçen gün değişik şeyler deniyoruz. Sütlü tatlılar olsun, şerbetli tatlılar olsun onları deniyoruz. Bunları da gittiğimiz otellerde uygulayacağız." şeklinde konuştu. Mayıs ayında eğitimini tamamlayacak olan okulun öğrencileri, 5 yıldızlı otellere yerleşecek.

Editör: TE Bilisim