Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Turgut Özal Akademisi, okul müfredatı haricinde liseli gençlere verdiği eğitimlerini Ankara’daki Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde sürdürüyor.

Turgut Özal Akademisi Eğitim Koordinatörü Kemal Nezir yaptığı açıklamada, 6 haftalık paket eğitim programında okul müfredatı haricinde liseli gençlere sosyal ve bilimsel içerikli kriptoloji, siyaset tarihi ve değişik konularda seminerler verildiğini söyledi. Günümüzün gelişen bilim ve sosyal konularının üniversite öğretim görevlilerinin, öğrencilerin analiz yeteneklerini geliştirip geleceğe hazırladığına dikkat çeken Nezir, öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı dersler verildiğini, böylece bilgilerinin daha kalıcı hale geldiğini belirtti. Nezir, “Bu projeyle gelecek için daha aydınlık gençler yetiştiriliyor, böylelikle Türkiye’deki gençleri kazanmak ve beyin göçünü tersine çevirmek adına büyük bir adım atılmış oluyor.” dedi.

Seminere katılan öğrencilerden Alptuğ Öztaşkın, akademide farklı konular işlendiğini belirterek, bu durumun ufuklarını genişlettiğini söyledi.
Öğrencilerden Bekir Oğuzhan ise akademideki verilen eğitimi gayet başarılı bulduğunu belirterek projeyi hazırlayanlara teşekkür etti.

İLK, ORTA VE LİSE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİLİYOR

Turgut Özal Akademisi yetenekli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine müfredat dışı, ilgilerine göre sosyal, kültürel ve bilim alanında eğitimler vermekte olup, dinozorlar, roket bilimi, kriptoloji, kriminoloji, astronomi, böcek bilimi, yazarlık atölyesi ve düşünce becerileri gibi alanlarda da eğitimler düzenliyor.

Editör: TE Bilisim