İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü" projesi kapsamında, Tokat’ın Turhal ilçesinde de öğrencilere süt dağıtımına başlandı. TOKİ Şehit Üsteğmen Çetin Aylar İlköğretim Okulu'ndaki dağıtım törenine, Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak da katıldı. Öğrenciler, sütlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

Sağlıklı beslenen öğrencilerin derslerde daha başarılı olduğunu belirten Kaymakam Kadiroğlu, sütün faydaları hakkında bilgi verdi. Atatürk’ün, "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." sözünü hatırlatarak, “Sağlıklı ve başarılı olmak istiyorsanız beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bu sütler de başarı ve sağlığınıza olumlu katkı sağlayacaktır.” dedi. Sütlerin pazartesi, çarşamba ve cuma günleri dağıtılacağını belirten Kadiroğlu, proje sayesinde süt içmeyen öğrenci kalmayacağını söyledi. Kadiroğlu, şunları kaydetti: "Proje 2012-2013 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde, ülke genelinde anaokulları hariç resmi ve özel anasınıfı, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak. Ülkemizde üretilen ambalajlı, yağlı, sade içme sütü dağıtılacak."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ise Turhal genelinde 6 bin 424 öğrenciye süt dağıtılacağını kaydederek, "Süt, öğrenciler açısından oldukça faydalıdır. Bu projeyle çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesi, süt içme alışkanlığını kazanmaları amaçlanıyor." dedi.

Editör: TE Bilisim