Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Tokat’ın Turhal ilçesinde yarıyıl tatiline takdir belgesi alarak giren 550 lise son sınıf öğrenci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından nakit 100 lira ile ödüllendirildi. Başarıyı artırması nedeniyle para ödülü uygulamasının bundan sonra devam edeceği bildirildi

Öğrencilere ödülleri; İlçe Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle verildi.


Para ödülündeki amaçlarının ilçedeki eğitim ve öğretim çıtasını yukarılara çıkarmak olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, birinci dönemi takdir alarak başarı ile bitiren lise öğrencilerini kutlayarak tebrik etti. Başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğine değinen Müdür Aymak, ilçedeki başarı oranında her geçen gün artış gözlendiğine dikkat çekti.

Öğrencilerin başarısını artırmak ve teşvik amaçlı lise son sınıfta başarı gösteren 550 öğrenciyi nakdi olarak ödüllendirdiklerini ifade eden Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, bu uygulamalarının ikinci dönem ile gelecek yıllarda da devam edeceğini dile getirdi. Birinci önceliklerinin eğitim olduğunu hatırlatan Kaymakam Kadiroğlu, verilen ücretin yardım değil başarıyı ödüllendirmek olduğunu söyledi. Kadiroğlu, " Bizim ve tüm arkadaşlarımızın birinci öncelikli meselesi ve işi eğitimdir. Yapılan yardım değil bizatihi ödüllendirmedir. Öğrencilerin olaya böyle bakmasını arzu ediyoruz. Ödüllendirme uygulamamız takdir alan lise son sınıf öğrencilerine yöneliktir. İkinci dönemde de başarı gösteren öğrencilerimizi ödüllendireceğimizi buradan belirtmiş olalım. Bir ülkede eğitim meselesi halletmedikten çıtayı yukarılara çıkaramadıktan sonra hiçbir meseleyi problemi halledemezsiniz. Ben başarı gösteren tüm öğrencileri kutluyor başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Ödüllendirme uygulamasının öğrenci ve veliler tarafından olumlu karşılandığını kaydeden Kadiroğlu, "Daha önce çalıştığım yerlerde bu uygulama ile öğrencilerin başarısının daha da artığını gördüm. Yapmış olduğumuz bu uygulamayı bundan sonra burada da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim