Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Türk - Alman Bilimsel İşbirliği Forumu”nun ikincisi 2-4 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ile Berlin Alice Salomon Yüksek Okulu’nun (ASH) birlikte organize ettiği foruma, Almanya ve Türkiye’den ilgi duyan akademisyen, araştırmacı, eğitimci ve ikili çalışmalara ilgi duyan uzmanlar ücretsiz katılabilecek.

Üç gün sürecek forum, konuşmacı, uzman ve halen yürütülmekte olan projelerde görev alan akademisyenler ve diğer araştırmacılarla işbirliği görüşmeleri ve Türk – Alman kültür programları ile tamamlanacak. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen ve ASH Rektörü Prof. Dr. Theda Borde, ilgili kuruluş ve kişileri forumda ele alınmasını istedikleri güncel işbirliği konularıyla ilgili öneride bulunmaya çağırdı.

Forumda tartışma panelleri ve sunumlar çerçevesinde iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğinin güncel konuları ele alınıyor. Bunlardan bazıları şöyle: "Türk – Alman bilimsel işbirliğinin bugünkü koşulları nelerdir? Bu işbirliği çerçevesinde, eğitim, öğretim ve araştırma alanında ne tür uygulanmalar bulunmaktadır? İkili ve Avrupa düzeyinde hangi destekleme programları vardır? İki ülke arasında hangi ortak projeler, deneyimler ve konuyla ilgili araştırmalar, kurumsal deneyimler ve diğer bilimsel incelemeler bulunuyor? Uzun bir geçmişe sahip Türk-Alman bilimsel işbirliği alanında yararlanılabilecek hangi araştırmalar, yayınlar ve raporlar planlanmıştır ya da halen mevcuttur?"

Editör: TE Bilisim