Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Daha iyi bir hayat için tanıştığı Hollandalı Maaike Jorritsma(37) ile dini nikahla evlenen ve iki çocukları olan Türk baba Ahmet Pamuk(36) üç yıldır babalar gününü çocukları olmadan geçiriyor. Hollandalı eşi Maaike Jorritsma’nın çocuklarına işkencesine cep telefonuyla kaydeden ancak, Hollanda mahkemelerinde çocukları elinden alınan Türk baba Ahmet Pamuk, Hollanda hükümetinin vize vermemesi yüzünden çocuklarını göremiyor. Tek istediğinin çocuklarını baba olarak yılda birkaç kez görebilmek ve babalar gününde yanlarında olmalarını istemek olduğunu belirten Ahmet Pamuk, çocuklarının velayetini kaybetmesine de kendisine çocuklarına devletin sahip çıkmaması olduğunu söyledi.

Kuşadası’nda yaşayan Ahmet Pamuk, bu babalar gününü de çocukları olmadan geçirecek. Kuşadası’nda tanıştığı Hollandalı Maaike Jorritsma ile evlenen ve Semihcan(8) ve Cana Nur(10) isminde iki çocukları olan Ahmet Pamuk, çocuklarını 3 yıldır göremediğini söyledi. Hollanda hükümetinin vize vermediğini için göremiyor. Hollandalı eşinin çocuklarına uyguladığı şiddeti belgelemesine rağmen, çocuklarının velayetlerinin elinden alındığını, bunda da kendisine sahip çıkılmamasının neden olduğunu belirten Ahmet Pamuk, “Hollandalı Maaike Jorritsma ile tanıştım evlendim. Kuşadası’nda bir süre yaşadık. Çocuklarımızın geleceği adına doğumları Avrupa ülkesi olan Hollanda’da olmasına karar verdik. Çocuklarım benim nüfusuma kayıtlı. Benim soyadımı taşıyorlar. Daha sonra Hollanda’ya yerleştik. Eşim burada bana psikolojik çocuklarıma da hem psikolojik hem de fiziksel saldırılarda bulundu. Ben de cep telefonumla bunu çektim. Eşim çocuğumun karnı tok olmasına rağmen zorla yemek yedirmek istedi, yemeyince de kustuğu tabaktaki yemeği yine zorla yedirmek istedi. Ben de eşimden şikayetçi oldum. Eşim beni sürekli Hollanda polisine şikayet etmekle tehdit etti. Ben de kafamı toplamak için Türkiye’ye döndüm. Bu arada devam eden dava için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül dahil olmak üzere devlet yetkililerinden yardım istedim. Bana yardımcı olunmadı. Hollanda hükümeti kendi vatandaşı suçlu olmasına rağmen vatandaşının arkasında durdu. Benim çocuklarımı görmeme dahi izin verilmiyor. Vize istiyorum vermiyorlar, mahkemeye git diyorlar. Benim tek isteğim çocuklarımı görmek. Devlet yetkililerinden yardım istiyorum. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletimi arkamda görmek istiyorum. Dava sürecinde de bunu görmedim. Şimdi de göremiyorum.” dedi.

Bir babanın çocuklarını görmesinin en doğal hakkı olduğunu ancak kendisinin bu hakkının gasp edildiğini de belirten baba Pamuk, “Devlet büyüklerimize yalvarıyorum. Çocuklarımla beni kavuştursunlar. Bugün 21 Haziran Dünya Babalar günü. Ama benim çocuklarım babalarından ben de çocuklarımdan ayrıyım. Ben devletimin arkamda olmasını, kendi devletinin vatandaşı olan bir babanın çocuklarına kavuşması için yardım etmesini istiyorum, yalvarıyorum. Beni çocuklarıma kavuşturmalarını istiyorum. Dünya bana destek verdi. Türkiye ve devletim destek vermedi. Burada, çocuğuna şiddet gösteren anne değil şiddeti duyuran baba cezalandırıldı. Ben çocuklarımı görmek istiyorum, onları çok özledim. Her gün aklımda. Beni, çocuklarımla buluşturun.” diyerek yardım talep etti.

Editör: TE Bilisim