Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
 Manisa Büyükşehir Belediyesi son dönemde artan terör olaylarına tepki göstermek ve milli beraberlik mesajı vermek için şehrin ve 17 ilçenin dört bir yanını bayraklarla donattı. Ay yıldızlı afişlere Atatürk’ün “Bayrak bir milletin özgürlük alametidir” sözü yazıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li başkanı Cengiz Ergün, şehitlere rahmet dilerken, şehitlerin ikisinin Manisa’nın evladı olduğunu belirtti. Fakat Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin donattığı bayraklara, AKP’li Yunusemre Belediyesi’nden şoke eden bir tepki geldi.
AKP’Lİ BELEDİYE BAYRAKLARI YIRTTI, ATTI

AKP’li Yunusemre Belediyesi billboard ve raketlere Türk Bayrakları asılmasından rahatsız oldu. Manisa’nın Yunusemre İlçe Belediyesi’nin AKP’li başkanı Mehmet Çerçi’nin görevlendirdiği zabıta ekipleri, panolardaki Türk bayraklarını yırtarak, çöpe attı. Eski AKP Manisa İl Başkanı Abdürrahim Arslan’a ait bir araçla gezen sivil kişilerin de Halil Yurtseven İlköğretim Okulu önünde bulunan panolarda asılı Türk Bayrakları’nı yırtarak çöpe atması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Moris Şinasi Kavşağı önündeki panolarda asılı Türk Bayrakları’nın üzeri ise Yunusemre Belediyesi’nin proje afişleri ile örtüldü.



AKP’Lİ BAŞKAN KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kendini ” Reklam panoları Cengiz Ergün’e aileden miras mı kaldı” sözleri ile savundu. Çerçi, “Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bütün billboardları işgal eder bir tavır sergilemekte, her yer babasının malı gibi bir hava estirmektedir. Yunusemre Belediyesi’nin ve çalışanlarının Türk Bayrağı’nın asılmasından herhangi bir rahatsızlığı olması mümkün değildir. Mesele Türk Bayrağı meselesi değil, kendilerine ait olmayan billboardları işgal etmeye çalışmak ve Yunusemre Belediyesi’nin yaptığı projeleri halkımıza duyurmayı engellemektir” dedi.

YIRTILAN BAYRAKLARIN YENİLERİ ASILIYOR

Yırtılarak çöpe atılan Türk Bayrakları’nı toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekipler yenilerini asmaya başladı.



Editör: TE Bilisim