‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen "Türk Dünyası 2. Kızıl Elma Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bestelenen ve izinsiz kullanıldığı için telif polemiklerine sebep olan Dombıra adlı eserin bestecisi şarkıcı Arslanbek Sultanbekov, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Bahçelievler Gorrion Otel'de düzenlenen ödül törenine, Türk Dünyası'ndan çok sayıda siyaset ve iş adamı katıldı. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk Diasporaları'nın kanaat önderleri, düşünce ve sivil toplum kuruluşları arasında sosyo-ekonomik entegrasyonun derinleşmesini amaçlayan ödüller; devlet, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, strateji, spor ve kamu diplomasisi alanlarında verildi. Ödül töreninden önce verilen akşam yemeğinde sahneye çıkan Kazak şarkıcı Arslanbek Sultanbekov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bestelenen ve telif polemiklerine konu olan ünlü Dombıra şarkısını seslendirdi. Sultanbekov, törende Kızıl Elma Sanat Ödülü'nü aldı.

Bu yılki Kızıl Elma Ödülleri'nde "Kızıl Elma Devlet Ödülü" KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a verildi. Ancak yurtdışında bulunan Bülent Arınç’ın ödülünü onun adına kendisine iletmek üzere iş kadını Serpil Öztürk aldı.

Ödüle layık görülen diğer isimler şöyle:
Kızıl Elma İş Ödülü: Ali Totorkulov, Ziyatdin Kassanov
Kızıl Elma Bilim Ödülü: Prof. Dr. Darhan Kıdırali, Prof. Dr. Gülzura Jumakunova, Prof. Dr. Ramiz Asker, Prof. Dr. Temirhan Tebegenov, Doç. Dr. Zuhriddin İsomuddinov, Doç. Dr. Berdi Sarıyev, Prof. Dr. Turan Yazgan, Prof. Dr. Viktor Butanev

Kızıl Elma Kültür Ödülü: Prof. Dr. Mustafa İsen, Nur Dautov
Kızıl Elma Sanat Ödülü: Azerin
Kızıl Elma Strateji Ödülü: İmangali Tasmagambetov, Erşad Salihi
Kızıl Elma Spor Ödülü: Dünya Göçebe Oyunları Vakfı
Kızıl Elma Kamu Diplomasisi Ödülü: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk - Kazak Üniversitesi, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği.


Editör: TE Bilisim