Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Bu yıl ilki Antalya Belek’te düzenlenen 1.Türk Dünyası Bir Millet, İki Devlet Gençlik Buluşmaları 19 -21 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin, konferansların, ziyaretlerin ve gezilerin yer aldığı programlarla üç gün sürdü. 
1.Türk Dünyası Gençlik Buluşmaları’nın Antalya Belek’te yapılan açılışına Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzeyeva, Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Farid Shahbazlı, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Aybeniz Hashimova, çok sayıda sivil toplum temsilcisi, sanatçı, yazar, davetli ve Azerbaycan kökenli dinleyiciler katıldı.
Haydar Aliyev Vakfı'nın desteğiyle çekilen ve Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne adanan Bakü Medya Merkezi Başkanı Arzu Aliyev’in yapımcılısı olduğu “Son iclas” (Son Oturum) belgesel filminin  gösterimi ilgiyle izlendi.
1.Türk Dünyası Gençlik Buluşmasına, Köşe Yazarı M. Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ’nin yaptığı etkili açılış konuşması damgasını vurdu.
Türkiye ve Azerbaycan medyasının yoğun ilgi gösterdiği 1.Türk Dünyası Gençlik Buluşmaları, ertesi gün Antalya Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonunda, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Aybeniz Hashimova’nın, büyük ilgi gören konseriyle devam etti.
1.TÜRK DÜNYASI GENÇLİK BULUŞMASI AÇILIŞ KONUŞMASI: 

Editör: TE Bilisim