22.04.2013 günü Ümraniye Dudullu 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Madenler Mahallesi Şehit Ünal Kalafat Caddesinde, okulun genel lise kısmında öğrenimini sürdürmekte olan öğrenciler ile okul dışından bazı kişilerin karıştığı bir kavga meydana gelmiştir. Maalesef meydana gelen kavgada okul öğrencilerinden 3’ü yaralanmış ve yaralanan öğrencilerden Kahraman Kaya, 13 günlük tedavinin ardından 05.05.2013 akşamı vefat etmiştir. Olay günü okul öğrencilerinden üçünün yaralanması ve akabinde birinin vefat etmesi okulda görevli tüm öğretmenler ve öğrenimini sürdürmekte olan tüm öğrenciler gibi hayatını yeni nesillerin iyi bir eğitim almasına adamış olan bizleri de derinden üzmüştür.

 

            Ancak bu elim olayın ardından yaşananlar, bizlerin acısına acı katmıştır. Çünkü gencecik bir öğrencinin hayatını kaybetmesinden, böyle büyük bir acıdan bile şahsi menfaat elde etmeyi, kendi reklamını yapmayı planlayan kendini bilmezler okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan sendikamız üyesi Sayın Tacettin Güneş aleyhine bir linç kampanyası başlatmaya çalışmışlardır. 06.05.2013 günü Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Çalık ve beraberindeki bazı Eğitim-Sen üyesi öğretmenler okul önünde bir basın açıklaması düzenlemiş ve “…öğrencilerin ülkü ocağı örgütlenmesine yönlendirildiği sınıf ortamlarında toplantıya davet edildikleri ifade edilmektedir. Bu toplantı çağrılarına itiraz eden öğrenciye öğretmen tarafından müdür yardımcısı Tacettin Güneş’in haberi olduğu söylenmiştir.”gibi çirkin, mesnetsiz bir iftirayı ortaya atmışlardır.

 

            Ölen öğrencinin Kürt kökenli olması ve kavgaya karışan diğer kişilerin ülkü ocağı mensubu olduğunun iddia edilmesi neticesinde Hamdi Çalık ve Eğitim-Sen tarafından olay bir “Türk-Kürt kavgası” olarak lanse edilmiş ve bu kavganın müsebbibi, hamisi olarak da üyemiz Sayın Tacettin Güneş gösterilmiştir. Öğretmenlerden oluşan bir meslek örgütünün temsilcisinin, kendi meslektaşını hiçbir bilgi ve belgeye sahip olmaksızın böyle hedef göstermesi ve hakkında bir linç hareketi başlatması insani değerlerin hiçbirine sığmamaktadır. Hamdi Çalık tarafından ortaya atılan bu iftira sendikamıza ve değerlerimize saldırmak için bahane kollayan bir takım internet siteleri, gazeteler ve hatta ne yazık ki milletvekilleri tarafından dahi malzeme olarak kullanılmıştır. Üyemiz hakkında bir çok internet sitesinde bu iftiralara yer verilmiş ve hatta her geçen gün iftiralar daha da genişletilerek saldırının düzeyi arttırılmıştır. Böyle çirkin bir saldırıya karşı bile soğukkanlılıktan, aklıselimden ayrılmamaya, üyemizin hakkını hukuki yollardan aramaya çalışmamıza rağmen bu tutumumuzu “sessiz kalmak”, “tepkisiz kalmak” olarak algılayan kişiler her geçen gün iftiralarını daha çirkinleştirerek devam ettirmişlerdir.

 

            Üyemiz Sayın Tacettin Güneş, kendisine yöneltilen bu iftiralara karşı Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme ve İftira suçunu işleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Ayrıca bu iftiralara gazetelerinde boy boy, internet sitelerinde sayfa sayfa yer vererek üyemize karşı işlenen bu insanlık suçuna ortak olanlarla ilgili gerekli hukuki girişimler başlatılmıştır. Önümüzdeki süreçte şüphesiz üyemizin yanında olacak ve soruşturmanın takipçisi olacağız. İnsanların kişilik, onur ve güvenliğiyle bu kadar kolay oynanabileceğini zanneden hadsizlere karşı tüm haklarımızı hukuk çerçevesinde sonuna kadar kullanacağız.

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanlığı

Editör: TE Bilisim