Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 No'lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, 17-25 Aralık tarihinin yolsuzluk haftası ilan edildiğini belirterek, "Siyasi partiler, çeşitli sivil toplum örgütleri yolsuzluk olayını gündemde tutmaya çalışıyor ve milletimiz de artık bu yolsuzluklardan bıkmış durumda. Bizler artık yıllarca şimdiki hükümet ve geçmiş hükümetler zamanında da yapılan yolsuzluklardan bıktık." dedi.

Türkiye Kamu-Sen'in, 6 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da 30 bin çalışanın katıldığı bir eylem yaptığını belirten Kuran, "Büyük bir miting gerçekleştirdik. Memur-Sen'in 2014 ve 2015 yılı için hükümetle yaptığı toplu sözleşmenin sonucunda bu eylemi yaptık. Memurların şu an yüzde 12 eksi kayıpları var. Bu sözleşmede enflasyon farkı dahi yok. Bizler zaman zaman hükümete ek zam talebinde bulunduk ancak hükümet, üç maymunu oynadı. Biz de sesimizi gür bir şekilde duyurmak için 6 Aralık'ta büyük bir eylem düzenledik. İnşallah bir şeyler değişir. Bu sözleşme memurun aleyhindedir. Bizler de bunu bir kez daha tespit edip kamuoyu ile paylaştık." dedi. Yolsuzluklar engellenirse memura zam yapılmaması gibi ya da enflasyon farkı verilmemesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını söyleyen Yılmaz Kuran, "Memura bir lira zam yapmaya gelince binbir laf ortaya çıkıyor ama yolsuzluklar almış başını gidiyor. Bu memlekette baklava çaldı diye hapis yatan çocuklar oldu. Atalarımızın bir lafı var, 'Hırsızlık, yumurta çalmayla başlar.' diyor. Ne çalacak adam yani, Türkiye'yi mi çalacak? O zaman mı hırsızlık olacak? Yolsuzluk, hırsızlık varsa bunları engellemek devletin görevidir. Adam gibi usulsüzlükleri engelleyemezsen, memura da nasıl zam yapacağım diye düşünürsün. O zaman da çalışan huzursuz olur." diye konuştu.

HAYRETTİN KARAMAN'A YOLSUZLUK ELEŞTİRİSİ

Hayrettin Karaman'a yönelik eleştirilerde de bulunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kuran, şöyle devam etti: "Hayrettin Karaman diye birinin oğlu rektör oldu. Rektör olmadan önce, 'Yolsuzluklar yüzünden üzerimize bela yağacak.' diyordu, yani Türkiye'de müthiş bir yolsuzluk olduğunu söylüyor ancak oğlu rektör olduktan sonra ne diyor? 'Yolsuzluk, hırsızlık değildir.' diyor. Bu şekilde açıklama yapmak bir insana yakışmıyor."

Adı yolsuzluk soruşturmasına karışan dört bakan hakkında da açıklamalarda bulunan Kuran, "Ayakkabı kutularında dolarlar, eurolar, milyarlar, trilyonlar ortada dolaşıyor. Demek ki bakanların oğulları çok zekiymiş. Bizim çocuklar demek ki bir şeyleri iyi yapamamış, bizim çocuklarda hata var o zaman ya da valilikteki, belediyedeki özel kalem müdürlüklerine kendi çocuğunu, KPSS ile 3–5 bin liralık işe sokuyorlar. Yılmaz Kuran'ın çocuğu, garibanın çocuğu sürünsün. Park ve bahçelerde ot yolsun. Bu böyle olmaz. Siz insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Bu dönemde hak ve adalet diye bir şey kalmadı. Bu saatten sonra devlet memuruna kuruş düşmez artık. Dua edelim ve maaşlarımıza sahip çıkalım ki onları da çaldırmayalım." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim