İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kürtaj ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Demir, “Türkiye gibi özgür, demokratik bir ülkede insanların doğum kontrollerine siyasetçilerin değil, kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle 'ihanet' sözcüğünü kabul etmiyoruz. İnsanlar en iyi bildiği işi yapmalıdır." dedi.

Cansun Demir, derneğin internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasında doğum kontrolünün istenmeyen gebeliklerin önlenmesinde kullanıldığını ve insanların istedikleri zaman, istedikleri kadar çocuk sahibi olmak için uyguladıkları yöntemlerden biri olduğunu belirtti.

Üreme sağlığının tarihçesinin çok eski olduğunu, eski yazılı kaynaklarda bu konu ile ilgili pek çok yayın bulunduğunu hatırlatan Demir, “Tarih boyunca insanlar istedikleri sayıda çocuk sahibi olabilmek ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için değişik yöntemler kullanmışlardır. Kürtajı cinayet olarak niteleyen Sn. Cumhurbaşkanı kürtajın yapılmaması için , istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, yani doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması gerektiğini tahmin etmelidir. Bu nedenle doğum kontrolünün neden ihanet olarak algılandığını anlamak mümkün değildir. Doğum kontrol yöntemleri eşlerin birlikte rızası ile yapılan yöntemlerdir. Çok çeşitli yöntemler vardır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak modern yöntemlerin kullanımını (spiral, doğum kontrol hapı, prezervatif, enjektabl yöntemler,, tüplerin bağlanması) hastalarımıza kendi istekleri ile uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

Doğum kontrolleri gibi konularda insanların kendilerinin karar verici olması gerektiğini belirten Demir, “Türkiye gibi özgür, demokratik bir ülkede insanların doğum kontrollerine siyasetçilerin değil kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle ihanet sözcüğünü kabul etmiyoruz; insanlar en iyi bildiği işi yapmalıdır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak hekimlik yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim