İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Türk-Kazak dostluğu, karşılıklı ziyaretlerle pekişiyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde Sema Koleji öğrenci velileri ile Manavgat Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) üyeleri, Türk-Kazak dostluğunu geliştirme ve yatırıma yönelik iş görüşmeleri için Kazakistan'a beş günlük bir ziyarette bulundu.

Türk iş adamları ve öğrenci velileri, Kazakistan'ın başkenti Astana ve eski başkenti Almatı'da bir dizi incelemede bulundu. Kazakistan'ın tarihi ve turistik yerlerini gezen Türk iş adamları ve öğrenci velileri, Türk okullarını da ziyaret ederek, turizm şehri Manavgat hakkında bilgilendirme yaptı.

Sema Koleji Müdürü Ahmet Çakır, Kazakistan gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada, Uluslararası Süleyman Demirel Üniversitesi'ni ziyaret ettiklerini ve verilen öğretime hayran kaldıklarını belirtti. Çakır, Türk öğretmenlerin fedakarlık simgesi olan, öğrencisini kurtarmak için göle dalan ve şehit olan Yasin öğretmenin mezarını ziyaret ettiklerini kaydetti.

Çakır, "Bu yıl Bosna'dan sonra ikinci yurt dışı gezimizi Kazakistan'a yaptık. Kazakistan çok güzel ve görülmesi gereken bir coğrafya. Kazak öğrencilerin düzenlemiş olduğu şiir, şarkı ve folklor programı bizleri çok duygulandırdı. En Önemlisi de başta Kazak Türk Lisesi Müdürü Serkan Bey olmak üzere öğretmenlerin ve evine misafir olduğumuz Kazak ailenin bizlere göstermiş oldukları ilgileri, alakaları misafirperverlikleri, ikramları materyalistleşen dünyamızda bize, Türk ve Müslümanlığımızı yeniden hatırlattı. Türk-Kazak dostluğunu pekiştirmek için karşılıklı ziyaretlerimiz sürecek." dedi.



Editör: TE Bilisim