Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Türk Metal Sendikası üyeleri Bursa’da düzenlediği yürüyüş ile kendilerine MESS tarafından önerilen iyileştirme oranlarını protesto etti.

Merinos Kavşağında toplanan Türk Metal Sendikası üyeleri, yağan yağmura rağmen yürüyerek İntam sitelerine kadar geldi. Burada MESS Bölge Temsilciliği önünde basın açıklaması yapan işçiler, ardından Temsilcilik önüne siyah çelenk ile 3 tanede BESAŞ ekmeği bıraktı ve 'direne direne haklarını alacakları' yönünde slogan attılar.

2012 -2014 yılı MESS grubunda ki toplu iş sözleşmesinde normal süreç uyuşmazlıkla sonuçlandı. Arabulucu için Çalışma Bakanlığından isim seçilmesine rağmen henüz çalışmalara başlamadı. Bu durumda sözleşme masasında MESS tarafından istedikleri kabul edilmeyen Türk Metal sendikası işçiler ise Bursa Bölge Temsilciliği önünde eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası işçileri saat ücreti olarak 5,5 liraya kadar olarak çalışanlara 40 kuruş iyileştirme yapıldıktan sonra yüzde 18 zam istedi. Kendilerine MESS tarafından yüzde 18’e karşılık 4.6 önerilen işçiler diğer üçlü sosyal paket olan yakacak, bayram ve izin paralarına yüzde 24 istemesine rağmen yüzde 9 önerisi ile aldı.

Bursa’da eylem yapan işçiler adına basın açıklaması yapan Türk Metal Bursa Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer, bu süreçte MESS işveren sendikacı ve patronlarına karşı haklarını aramak için bu yürüyüşü düzenlediklerini belirtti. Haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirten Biçer, esnek çalışmayı kabul etmeyeceklerini söyledi.
Basın açıklamasını ardından bina önüne siyah çelenk bırakan Biçer ve şube başkanları ve işçiler ardından buradan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim