Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Anadolu Aydınlar Ocağımızın Yönetim Kurulu Üyesi 21. dönem MHP Kırşehir Milletvekili, sanayici, Türk milletinin değerli evladı Mustafa Haykır Hakkın rahmetine kavuştu. 

Mustafa Haykır 1951 yılında Kırşehir’de dünyaya geldi. 1975 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Makine Mühendisi olarak çalıştı. Yedek subaylığı sonrası  Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanlığı yaptı. OYMAK Sanayi A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1983’den sonra sanayi alanına atıldı.1999 yılında MHP’den Kırşehir Milletvekili seçildi. 

Mustafa haykır, birçok, sanayi, eğitim ve kültürel alanlarda sivil toplum örgütlerinde kurucu ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Aydınlar Ocağının yurt içi ve yurt dışı etkinliklerinde saygın kişiliği, candan arkadaşlığı ve sevgi dolu ruh güzelliği ile daima takdir edilen bir yapıya sahipti. Milli duyarlılık ve mukaddesat adına önde gidenlerimizdendi. Hayırseverliği ile okuma heveslisi gençlerimize babalık ediyordu. Eşinin ve çocuklarının üzerine titreyen müşvik bir aile reisi ve sevecen bir baba idi.

Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu tüm sevenlerini geride bıraktı. 12 Eylül 2021 günü Karacaahmet’te kılınan namazından sonra Beykoz Dereseki’deki aile kabristanındaki ebedi istirahatgahına kondu. Allah rahmet eylesin, Ruhu şad, mekanı cennet olsun.Türk milleti bir yiğit evladını daha ebediyete yolcu etti. 

Anadolu Aydınlar Ocağı Adına Genel Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek

Editör: TE Bilisim