Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in efsane isimlerinden İbrahim Metin bu sabah hayatını kaybetti.
Ömrünü adadığı Türk milliyetçiliğinde bir devrin son temsilcilerinden olan Metin,  Ülkücüler için 1969–1979 yılları arasının bir siyasi tarih kitabı olan Devlet Gazetesi'nin sahibiydi.

Ülkücülerin ağabeyi olmasının yanında, vefakarlığı ve cefakarlığı ile bilinen İbrahim Metin, Türk milliyetçiliğinin yayıncılık alanında önemli bir hafızası ve kalemiydi. 

Metin'in cenazesinin 8 Kasım (Pazar) saat 14:00’de Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinden kaldırılacak ve Çengelköy mezarlığına defnedilecek.

İBRAHİM METİN KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA NEDEN ÖLDÜ?
İbrahim Metin, 1939 senesinde Konya'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini başkent Ankara'da tamamladı. Gençlik yıllarında Ankara'da olan Metin, Türk Ocağı Gençlik Kollarının 1958 yılında kurulmasında büyük rol oynadı. İlk milli kültür şuurunu ortaokuldayken edebiyat hocasının okuttuğu şiirlere, metinlere borçlu olduğunu dile getirirdi. Lise son sınıf öğrencisiyken okullarının kültür yönünü takip etmek adına kurulan , "Öğrenci Kültür Birliği" başkan oldu. Her zaman Türk kültürünü benimseyen ve önem veren bir kişilikti. Türk milliyetçiliğine ömrünü adayan 81 yaşındaki İbrahim Metin, bu sabah vefat etti.

Editör: TE Bilisim