UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Ülkemizin asırlık çınarı,Büyük Türk Milletinin ebediyete kadar sönmeyecek(İnşaallah) Ocağı Türk Ocakları Genel Merkezi Çin İşgal yönetiminin işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere yönelik baskı,zulüm,etnik ayırımcılık acımasız soykırım uygulamaları ile Vahşi insanlık dışı cinayetlerine karşı kamu oyunun duyarlılığını canlı tutmak amacı ile medya üzerinden Doğu Türkistan kampanyaları düzenliyor.

Türk Ocaklı Ahmet Kemal İlkul  resimleri ile ilgili görsel sonucu

Doğu Türkistan Türklerinin yüreklerinde apayrı bir değer ve öneme sahip olan Türk Ocaklarımız 1913 yılında Giritli Cesur ve Yiğit Türk Ocaklı, Türklük aşığı ve gönüllüsü Ahmet Kemal İlkul’u Kaşgar’a göndermiş ve Uygur Türklerinin aydınlanması ve bilinçlenmesi için Okul dahi açmıştır.

Ayrıca Türk Ocakları Genel Merkezi ve Şubelerimiz olarak şimdiye kadar imza kampanyaları,Doğu Türkistan konulu toplantılar basın açıklamaları ve özel Basın toplantıları tertip ederek Doğu Türkisan’daki insani krizin Türk ve uuluslar arası düzeyde canlı tutulması için büyük gayretler göstermiştir.

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin’in Haksız ve Hukuksuz Olarak Hapsettiği Doğu Türkistanlı Aydınlar İçin Devrede

İşgalci Çin’in son yıllarda Hitler Nazizminden esinlenerek Doğu Türkistan’da yaptığı Din ve bilim insanları,akademisyenler,şair-yazar düşünce adamları Camaat ve Kanaat Önderleri başta olmak üzere yüzlerce Doğu Türkistanlı aydını Çin Tipi Toplama Kamplarına hapsetmiş bulunuyor. Türk Ocakları Genel Merkezi en son bu Doğu Türkistanlı Aydınlar için yeni bir kampanya başlatmış bulunuyor. Türk Ocaklarımızca başlatılan bu yeni kampanya kamu oyuna şu çarpıcı cümleler ile açıklanmış bulunuyor ;

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz resimleri ile ilgili görsel sonucu

Doğu Türkistan’da Ölüm ve İşkence Kampları Vahşeti Devam Ediyor!

Çin, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik sistemli şiddet, tecavüz ve asimilasyon uygulamalarına devam ediyor. Kadınlar ve çocuklar da dahil, yüzbinlerce soydaşımız işkence ve ölüm kamplarında esaret altında. Doğu Türkistan’da son 2 sene içerisinde Çin tarafından tutuklanıp Nazi Kamplarına gönderilen akademisyen,Sanatçı,Şair-Yazar ve diğer Uygur Türkü aydınlarının sayısı binleri aşmış durumda.Bunların nerede tutuldukları ve durumlarının ve sağlıklarının ne olduğu hakkında hiç bir haber alınamıyor. Türk Ocakları Genel Merkezi’nin Kampanya ile ilgili açıklaması şu slogan ile kamu oyunun bilgisine sunuluyor ;

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN ZULMÜNE SESSİZ KALMA !

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz resimleri ile ilgili görsel sonucu

Editör: TE Bilisim