Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesinde açıklama yapan Türk Ocakları Erzurum Şubesi, Putin'i işgalci olmakla suçladı.

Türk Ocakları Şube Başkanı Avukat Nizam Işık, Erzurum Barosu konferans salonunda Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Işık, Ermenistan'ın Karabağ'ı işgaliyle, Rusya'nın Kırım'ı işgali arasında fark bulunmadığını söyledi. Rusya'nın Kırım'ı işgali sonrasında Kırım- Tatar liderlerinin ülkeye sokulmadığına dikkat çeken Işık, "Kadim bir Türk vatanı olan Kırım'ın işgali ve sonrası Rusya'nın başta Kırım- Tatar Türkleri başta olmak üzere Kırım halkına reva gördüğü insanlık dışı muamele basın organlarında yer alan trajikomik yayınlarla gölgelenemez. Herkesin bilmesini isteriz ki Rusya'nın Kırım'ı işgaliyle Ermenistan'ın Karabağ'ı işgali arasında Türk milliyetçileri açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. İki işgal de işgal edilen toprakların Türk'ün vatanı olması gerçeğini ve mutlaka tekrar üzerinde hür Türklerin yaşayacağı yerler haline gelmesini engelleyemez." dedi.

Türk Ocakları Başkanı, işgal sonrasında Rusya'nın katliam gerçekleştirdiğine de vurgu yaparak, şunları ifade etti: "İşgal sonrası kaçırılan ve naaşları bulunan Kırımlı soydaşlarımızın kanları yerdedir. Başta milletimizin büyük kahramanlarından Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov olmak üzere Tatar liderlerin Kırım'a girişleri Rus askerleri tarafından engellenmektedir. Türk Ocakları olarak Rusya'ya ve Rusya'nın hırslarının rüzgarıyla insanlığın karşısında konumlandırılan Putin'e Kırım Türklerinin yalnız olmadığını, büyük Türk milletinin olduğunu tekrar ederiz."

Editör: TE Bilisim