‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sağlık çalışanlarının yüzde 90'ının nöbet tutmak istemediğini söyledi. Çetin, 25 yıl görev yapan bir hemşirenin 3,5 yılını nöbet tutarak geçirdiği düşünüldüğünde, sağlık çalışanları için nöbetin çileye dönüştüğünün anlaşılacağını ifade etti.
Nöbetlerin Devlet Memurları Kanunu'nda yer aldığını ve ayda 130 saatten fazla nöbet tutulamayacağının bile yazıldığını kaydeden Çetin “Sağlık çalışanları için büyük bir sorun haline gelen nöbetlerin temel nedeni çalışan eksikliğidir. Yeterli çalışanın olmaması nedeniyle çözülemeyen nöbet sistemi ile çalışanlar "Mesai-Nöbet-İcap" denklemi ile karşı karşıyadır. Bu durum sağlık hizmetlerinin kalitesini etkilemekte, çalışanın memnuniyetsizliğini arttırmakta ve iş verimini düşürmektedir” dedi.
Çetin, nöbette saat başına ödenen ücretlerinde çok düşük olduğunu ifade ederek “Bugün bir uzman tabip' bir saat nöbet karşılığında 7.38 TL, pratisyen hekim, 6,65 TL, diş hekimi 5.91 TL, Mesleki yüksek öğrenim görmüş ebe, hemşire ve sağlık çalışanları 4.43 TL, Lise dengi mesleki öğrenim görmüş ebe, hemşire ve sağlık çalışanları 3.69 TL, diğer tüm çalışanlar ise 2.58 TL nöbet ücreti almaktadır. 2000 TL alan bir işçi ise fazla çalıştığı her saat için 13.3 TL ücret almaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim