Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Türk tarımının geçmişi Ankara’nın Polatlı Belediyesi'ne ait Tarım Müzesi'nde sergileniyor.

Polatlı Belediyesi, 2002 yılında Polatlı’nın köylerinde, köylülerin kullanmadıkları eski tarım, mutfak ve aydınlatma malzemelerini toplayarak müze oluşturuldu.

10 yıldır 250 parça eşyanın sergilendiği müzeyi her yıl 5 bin kişi ziyaret ediyor. Müzedeki eşyaların bakımını da Polatlı Belediyesi yapıyor. Müze içerisinde yer alan ve belediyenin tedavilerini yaptığı yaban hayvanlarını ise en çocukların ilgi odağı.
Çocuklar, boş zamanlarında hayvanları ziyaret ederek onlara yem atıyor.

Polatlı Belediyesi Çevre ve Korumu Kontrol Müdürü Erhan Alpaydın, müzenin 10 yıl önce belediye ve hayırsever vatandaşların desteği ile kurulduğunu söyledi. Alpaydın, “Burası, eski tarım aletlerinin sergilendiği bir parktır. Belediyemiz ve vatandaşlarımız, bu parktaki malzemeleri hibe yoluyla verdiler. Tarımın değişik dönemlerinde kullanılmış olan aletleri bu parkta mevcut. Ve vatandaşlarımız tarafından gezilmektedir.” dedi.

Alpaydın, park içerisinde kara saban, düven, anadut, pancar çapa makinesi, at baranası, traktörler, mutfak malzemeleri, eski fener, gaz ocakları gibi malzemelerin sergilendiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim