AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Mali’deki Türk Okulları tarafından 165 kimsesiz çocuğun bakımını üstlendiği için yılın annesi seçilen Maly Sngho Türkiye gezisi sırasında ölümden döndü. 53 yaşındaki 7 çocuk annesi Maly Sngho önce İstanbul’da daha sonra Yalova’da geçirdiği epilepsi nöbetlerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından çekilen tomografi sonucu beyin tümörü olduğu belirlendi. Tümörün büyük ve bulunduğu yerin riskli olmasından dolayı acil olarak İstanbul’a Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan hasta başarılı bir operasyonla hayata döndü.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun: “ Hastamız bize geldiğinde bilinci kapalıydı. Yaptığımız detaylı tetkiklerde beyin tümörü saptadık. Beyin tümörleri belirti vermeden hızlı bir şekilde büyüyebilir. Çoğu zaman hastalar basit bir epilepsi veya sara nöbeti geçirdiğini düşünür. Oysa ileri yaşta görülen bu nöbetler beyin tümörü riskini düşündürmeli ve tetkikler buna yönelik genişletilmelidir. 3 Mayıs’ta hastanemize gelen hastamıza acil müdahale edildi ve başarılı bir operasyonla tümör çıkarıldı.” dedi.


Tıbbi imkanların sınırlı olduğu bir ülke olan Mali’de beyin tümörü operasyonlarının yapılamadığını belirten Coşkun, şunları söyledi:

“Türkiye tıpta bir çok noktada dünyanın ileri gelen ülkeleriyle aynı kulvarda koşuyor. Tecrübe ve teknik imkanlar böyle büyük cerrahi işlemlerde hayati öneme sahip. Hastamız bu nöbetleri ülkesinde geçirmiş olsaydı beyin tümörü teşhis edilemeyebilir ve dolayısıyla gereken tedavi yapılamayabilirdi. Mali’nin başkenti Bamako şehrinde yaşayan ve 165 kimsesiz çocuğun bakımını üstlenen Maly Sngho,velisi olduğu Mali’deki Türk okulları tarafından bu yıl yılın annesi seçilmiş. Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile velilerini Türkiye’ye geziye getiren Mali Türk Okulu gezi sırasında rahatsızlanan Maly Sngho’yu bir an bile yalnız bırakmadı. Türkiye’de hastalığının ortaya çıkmasından ve yapılan hızlı müdahaleden dolayı kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Maly Sngho: “ Türk okullarına çocuklarımızı iyi bir eğitim verdiği için, Türk Hekimlerine de sağlığı kazanmama yardım ettikleri için çok teşekkür ediyorum.”






Editör: TE Bilisim