Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Türkiye ve Hollandalı öğrenciler, birbirlerine misafir olarak iki kültürü daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Antalya Döşemealtı Sosyal Bilimler Lisesi, AB Comenius okul ortaklıkları çerçevesinde Hollanda Nijmegen'de bulunan SSgN Okulu ile beraber dil bilimsel öğrenci değişim programı çerçevesinde Döşemealtı'nda yabancı öğrenci ve öğretmenleri evlerinde misafir ediyor.

Döşemealtı'nda 25 Nisan tarihine kadar misafir olarak kalacak öğrenciler, Belediye Başkanı Nurettin Tursun’u da ziyaret etti. Meclis salonunda kabul edilen öğrencilere Tursun, çeşitli hediyeler takdim etti. Kaymakam Mehmet Baygül de kafiledeki gençlere açıklamada bulundu. Başkan Nurettin Tursun Döşemealtı ile ilgili bilgi verirken, öğrencilerden gelen bir soru üzerine 'Döşemealtı Flaması'nda ki figürlerin ne anlama geldiğini anlattı.

Döşemealtı'na ziyaret gerçekleştiren Hollandalı öğrenciler, 15 Nisan-25 Nisan 2013 arasında 33 öğrenci ve 4 öğretmen ile ilçeye iki ülke kültürünü öğrenmeye geldi. Döşemealtı Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürlüğü AB Bakanlığı'na bağlı okul ortaklıkları projesine başvurması sonucu gelen hibe yardımıyla bu projenin gerçekleştirildiği belirtildi. Öğrenciler aile yanında konaklayarak, öğretmenler de Türk öğretmenlerin evlerinde kalarak iki kültürü daha yakından tanıtmak için bir program hazırlandı.

Öte yandan, 26 Ocak-6 Şubat 2013 tarihleri arasında öncelikle Döşemealtı Sosyal Bilimler Lisesi'nden 33 öğrenci ve 4 öğretmen eşliğinde Hollanda ya ziyaret gerçekleştirmişti.

Editör: TE Bilisim