Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Yalova Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde, günde 2 saat çocuklara animatörler tarafından çeşitli gösteriler yapılacak. Tedavi gören çocuklar, yerli kahramanların kostümleri ile gösteri yapacak palyaçoları izleyerek moral depolayacak.

Türkiye’de ilk kez Yalova’da hayata geçirilen uygulama nedeniyle AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Altıner, konuklarını makamında ağırladı. Burada, bugün itibariyle uygulamaya geçen etkinlikle ilgili bilgi veren Altıner, “Bugün Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bir uygulama için bir aradayız. Misafirlerimizle birlikte Çocuk Servisi'ndeki hastalarımızın tedavilerini daha etkin kılmak için onların morallerini yükseltmek için bir hizmet başlattık.” dedi. Amacın, çocukların moral motivasyonunu güçlendirmek olduğuna dikkat çeken Altıner, şöyle konuştu:

“Animatör arkadaşlar; palyaço, milli kahramanlarımız şekline girerek çocuklarımızı ziyaret edecekler, onları eğlendirecekler. Her gün iki saat çocuklarımızı mutlu etmeye çalışacağız. Bundaki amacımız, bilimsel çalışmalarda moral değerlerinin yüksek olması, bunun tedaviye etkisi çok büyük. Amaç farklı açıdan yardımcı olmaya çalışmak, hastane anlayışını değiştirmek. Hastaneyi yeni mantıkta şifahaneye dönüştürmek hedefimiz. Çocuklara, hastanelerin, hekimlerin korkulmayacak yerler ve kişiler olduğunu göstermek istiyoruz. Buranın korkulacak yer olmadığının bilinçaltına yerleşmesini istiyoruz. Her gün 2 saat Çocuk Servisi'nde animatörlerimiz tedavilerimize farklı bir açıdan destek verecek.”

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise çalışmayı tebrik ederek, “Yalova, birçok konuda olduğu gibi bu konuda da ilkleri yaşamaya devam ediyor. Sağlıkta moralin, en önemli tedavi unsurlarından bir olduğunu biliyoruz. Bu anlamda sizleri kutluyorum. Hastaneleri, soğuk yerler olmaktan çıkarmak gerekiyordu. Umarım bu, bütün hastanelerde yaygınlaşır.” dedi.

Milletvekili Temel Coşkun da çalışmanın başarıya ulaşmasını dileyerek, “Atılan adımlar hedefine ulaşsın. Her yenilik kendisini hissettirsin istiyoruz. Sadece çocuklara göre değil büyüklerin de moral motivasyonunu artırmak için çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Çocuklarımızın hastaneye artık seve seve gideceğini düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Ardından, Çocuk Servisi'ndeki odalar tek tek gezildi. Animatörler, burada çocukları eğlendirirken, milletvekili Coşkun ve Pehlivan hediyeler verdi.

Editör: TE Bilisim