Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Basın İlan Kurumu(BİK) Genel Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Türkiye'de insanların gazete okuma süresinin 24 dakikayı geçmediğini açıkladı. Kavaklı, aynı insanların televizyon ve internete ayırdığı vaktin ise 5-6 saatleri geçtiğinin altını çizdi.

Muğla'da mesleğini yapan gazetecilerin gazetecilik mesleğinin incelikleri hakkında bilinçlendirilmesi için Fethiye Gazeteciler Derneği (FGD) tarafından eğitim semineri düzenlendi. Muğla ve ilçelerinden gazetecilerin katıldığı seminerin sunumunu Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, BİK Genel Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer oldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan FGD Başkanı Osman Baykuş, derneğin kurulma amacının mesleğini icra eden gazetecilere hizmet içi eğitim düzenlemek olduğunu söyledi. Fethiye'deki gazetecilerin dernek kurulmadan önce eğitim seminerleri için başka illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Baykuş, "Dernek olarak üniversitelerin iletişim fakülteleriyle irtibata geçtik. Eğitim seminerimizi hazırlarken Muğla ve diğer ilçelerimizdeki meslektaşlarımızla paylaştık. Bu paylaşımımızda fark ettik ki; eğitim seminerlerine gerçekten çok fazla ihtiyaç varmış. Muğla, Bodrum, Marmaris, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Seydikemer'den meslektaşlarımız geldi.” dedi.

2 gün boyunca devam eden seminerde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı habercilik ve sayfa düzeni ile ilgili bilgiler verdi. Medyadaki yeni gelişmelerin yeni düzenlemeleri beraberinde getirdiğini söyleyen Kavaklı, gazetelerin aynı gün doğup aynı gün öldüğünü hatırlattı. Gazeteciliğin meşakkatli meslek olduğunu hatırlatan Kavaklı, bu mesleğin sermaye isteyen bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Gazeteciliğin zenginlikle yan yana konulmayacağını aktaran Kavak, gazetecinin sermayesini simit, çay peynir olarak değerlendirdi. Türkiye'de gazete okuma süresinin 24 saat içinde sadece 24 dakika olduğunu açıklayan Kavaklı, "Gazete sayısı veya adı hiç önemli değil bu rakamda. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ülkemizde bir insanın gazete okumak için ayırdığı zaman dilimi sadece 24 dakika. Aynı insanların televizyon ve internete ayırdığı zaman dilimi ise 5 saati buluyor. Yani gazete böyle bir şey. Aynı gün doğuyor aynı gün ölüyor. Son kullanma tarihi 1 gün olan tek ürün gazetedir dünyada." dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer de, katılımcılara haber fotoğrafı çekimi konusunda bilgiler aktardı. Fotoğraf üzerinde manipülasyon, montaj, fotoğraf çekiminde bakış yüksekliği, silüet görüntü gibi haber fotoğraf çekme teknikleri hakkında görsel sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Seminerin sonunda katılımcılara Fethiye Gazeteciler Derneği tarafından sertifika verildi. Sertifika törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Muğla İl Müdürü Cavit Okur katıldı.

Editör: TE Bilisim