Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, Türkiye’deki 850 kaymakamın sadece 17’sinin kadın olduğunu söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Şekercioğlu, kadına eşit hakların verilmesiyle dünya barışının sağlanacağını ifade etti. Kadınların 8 Mart’ta güncel taleplerini dile getirmeye başladığını belirterek, “8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşam isteklerinin dile getirildiği çok anlamlı bir gündür ama yılın sadece bir günü onları hatırlamak, onların kazanmış olduğu kazanımları vermiş olmuyor. Eşitlikten söz ederken bunu uygulamalarda göremiyoruz. Örneğin siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında kadınlara gereken fırsatlar, bizim istediğimiz gibi verilmiyor. Kadın haklarını, insan haklarından ayrı tutmak mümkün değil.” dedi.

TBMM’de bulunan 550 milletvekilinin yüzde 24’ünün, belediye başkanların ise binde 5’inin kadın olduğunu vurgulayan Şekercioğlu, kadınların önümüzdeki seçimden itibaren muhtarlıktan başlayarak bütün alanlara talip olmasını istedi: “Sayımız az olunca gücümüz de az oluyor. Dünyadaki işlerin üçte ikisini kadınlar yapıyor, buna karşılık toplam gelirin ancak yüzde 10’unu alabiliyorlar. Dünyadaki mal varlığının yüzde 1’ine sahipler. Ondan dolayı böyle günlerde bu alanları kadınların doldurması gerekiyor.”.

Başbakanlık rakamlarına göre aile içi şiddetin yüzde 87’sinin kadınlara karşı işlendiğini dile getiren Sevil Şekercioğlu, “Şiddetin yüzde 34’ü fiziksel, yüzde 53’ü sözel olarak gerçekleşiyor. Bu oran, gecekondu semtlerinde yüzde 97’lere çıkıyor. Kadınlarımızın yüzde 20’si okur yazar değil. Eğitim görenlerin yüzde 2’si yüksek lisans yapıyor. Türkiye’deki 850 kaymakamdan sadece 17’si kadın. Daha uygar toplumlarda, kadınlara daha çok ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim