Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış konusunda uyardı. Ani sel, su baskını, yıldırım, sel, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Yağışların bugün Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana'nın iç kesimleri), Nevşehir, Kastamonu ile Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kahramanmaraş, Osmaniye, Nevşehir, Kastamonu, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Samsun (Vezirköprü) ile Adana'nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. üney ve iç kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına (hamleli olarak 50-70 Km/S) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Yağışların Kahramanmaraş, Osmaniye, Nevşehir, Kastamonu, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim