Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip müzesi özelliğine sahip olacak olan Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacak. Müzenin teşhir ve tanzimi hakkında düzenlenen basın toplantısına Adalet Bakanı Sadullah Ergin'de katıldı. Dünya’nın üçüncü büyük mozaik müzesi olma unvanını elinde bulunduran Antakya Arkeoloji Müzesi'nde yer darlığı nedeniyle özellikle binlerce yıllık geçmişe sahip bir çok mozaik eser sergilenemiyordu. 36 milyon liraya mal olması beklenen yeni müze de toplam 2 bin 800 metrekare mozaik yerli ve yabancı kültür meraklılarının beğenisine sunulacak. Müzede toplam 5 bin 174 eser yer alacak.

Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi'nin teşhir ve tanzim çalışmaları hakkında bilgi veren restöratör Celalettin Küçük müzede geçmişle teknolojinin bir arada yaşatılacağını söyledi. Müzenin planlamasının tamamlanmasıyla teşhir salonlarının seçildiği ve eserlerin taşınma sürecine girdiği bilgisini veren Restöratör Küçük Müzenin alt yapı ve teknolojik donanımı hakkında Adalat Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere katılımcılara görsel bilgiler verdi.
Bakan Ergin, dünya genelinde ve Türkiye’de Hatay’a ait olan eserlerinde getirilerek yeni müzede sergilenmesini planladıklarını, eserlerin tespit sürecinin başladığını söyledi.
Bakan Ergin, Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi'nin maketi üzerinde yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim