Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından 17.'si düzenlenen ‘Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası’ Bursa'da yapıldı. 2 binin üzerinde kuşun katıldığı yarışmada en güzel kuşlar belirlendi.

        Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyona renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin hemen her ilinden gelen kuşlar, sesleri, görünümleri, duruşları ile birinci olmaya çalıştı. Yüze yakın farklı kategoride yapılan şampiyonda, birinciler güçlükle belirlendi.

        Cuma günü sona eren seçmelerin ardından şampiyona bugün halka açıldı. Dereceye giren kuşları görmek isteyen yüzlerce insan Merinos'a akın etti. Ayrıca bir başka salonda ise teşhir ve satış alanları kuruldu. Kanarya tutkunları, şampiyon kuşları görmenin yanı sıra kendi kuşlarını da satma ya da takas etme imkanı buldu.

        Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Yılmaz Çakmak, dereceye giren kuşların belirlendiğini ve birincilik kokartlarını takarak kendisini ziyaret edecek dostlarını beklediğini dile getirdi. Yarışmaya ülke genelinden 2 bin 279 adet kuşun katıldığını belirten Çakmak, teşhir ve takas için getirilen kuşlarla birlikte şampiyonadaki kuş sayısının 5 bini geçtiğini kaydetti.

        "10 YILDIR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURUYORUZ"

        227 kuşun 27 Ocak’ta Belçika’da yapılacak Dünya Kanarya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceğini dile getiren Çakmak, dünya şampiyonası ile ilgili hedeflerini şöyle açıkladı: "Dünya şampiyonasına son 10 yıldır Türkiye'nin damgasını vuruyoruz. En son İspanya'da 26 derece aldık. 18'i altın, kalanları gümüş ve bronzdu. Ondan önce Fransa'da 17 birincilik, öncesinde Portekiz'de 22 birincilik aldık. Daha öncesinde ise İtalya'da 20 birincilik aldık. Bu böyle devam ediyor. Her aldığımız birincilikte gala gecesinde İstiklal Marşımızı bütün Avrupalılar dinliyor."

        "DÜNYA ŞAMPİYONASI 2018'DE TÜRKİYE'DE"

        Dünya şampiyonasını Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarının altını çizen Çakmak, "Bunun hazırlığını 3 ay önce Feshane'de enternasyonel bir müsabaka yaparak başlattık. 2016 yılında yapılmasını istedik. Sanırım 2018 yılı için söz alacağız. 2018'de Türkiye'de dünya şampiyonası yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

        Şampiyonaya İzmir Karşıyaka'dan katılan Hakan Atasolmaz ise şunları ifade etti: "4 tane kuş getirdim, soğuktan dolayı biri yolda ölmüş. Bir tane üçüncülüğümüz var. İkisini daha bilmiyorum. Hemen her yarışmaya gitmeye çalışıyorum. Kuş sevgisi bambaşka. Bir bağımlılık. Biz şunu söylüyoruz, kuşu seven insanı sever. Sevgiyle, arkadaşlıkla alakalı. Bizi buraya toplayan da o."

        İstanbul'dan şampiyonaya katılan Doğan Kazma da, "Ben beyaz tür kuşlar yapıyorum, renk kanaryaları. Bu sene de Türkiye finalinde beyaz kanaryaların gözleri kırmızı olan türünde ikinci oldum. Bu bir sevgi. Hobi amaçlı yapıyorum. Buna bir bağlandığınız zaman bırakamıyorsunuz. Ben gayet mutluyum, stresimi attığım bir hobim." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim