En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Türkiye'nin gül bahçesi Isparta önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda 2017 yılında Dünya gül yağı ihracatının yüzde 65'ini tek başına karşılayan kentte, 'Dünya Gül Fuarı' düzenlenecek. Bunun ilk temelleri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında yapılan toplantıyla atıldı.

Isparta, 2017'den itibaren her Haziran ayının ilk haftasında, dünya çapında gül üretimi ile birlikte gül ve kozmetik ürünlerini satan ülke ile firmaların katılacağı 'Dünya Gül Fuarı' düzenleyecek. Bu hedef doğrultusunda düzenlenmesi planlanan fuar için ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya; İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Batı Akdeniz Kaltınma Ajansı Isparta Koordinatörü Ali Galip Bilgili, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Belediye Meclisi Üyesi Oğuzhan Göker, Belediye Başkan Yardımcıları Akif Aslan, Aydın Şanlıtürk ile yine belediye daire müdürleri Ali Tulum, İrfan Veli Kayacan, İsmail Hakkı Uysal katıldı.

Isparta'nın dünya gül fuarını düzenlemek için gerekli altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Günaydın, "Bununla ilgili olarak bugün karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Gül'ü ciddi bir marka yapmak istiyoruz. Kozmetiğin merkezi Isparta olsun istiyoruz. Gül ürünleri için gerekli olan akredite merkezimizin kurulmasının da bir an önce gerçekleştirilmesini benimsedik. Belediye olarak da üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Dünya Gül Fuarı'nın her yıl haziran ayında yapılmasının benimsendiğini aktaran Günaydın, fuarı besleyen ve destekleyen nitelikte bir festival yapma düşüncelerinin de bulunduğunu kaydetti. Günaydın, "Bu düşünceler hayata geçer, neticeye ulaşırsa Ispartamızın ekonomisi uçacaktır. Bugün bu düşüncelerimiz ortaya atıldı. En kısa zamanda bu toplantının devamını yapma arzusu taşıyoruz. Davete icabet eden tüm katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim