İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi Türkiye’nin ilk çocuk müzesini kurmak için çalışma başlattı. Kartaltepe Kentpark Projesi içerisinde 3 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden Türkiye’nin ilk çocuk müzesi için Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül protokol imzaladı.

Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol törenine rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri katıldı. Şehircilik bilincinin çocukluktan başladığını kaydeden Akgül, ”Bu müze projemizle çocuklarımız yaşadığı o süreçleri, belli bir yaşa geldikten sonra da görme ve uygulama şansını bulmuş olacaklar. Anne babalarıyla büyükbaba ve büyükanneleriyle gelecekleri, vakit geçirebilecekleri, çocukluklarını fiili olarak yaşayabilecekleri bir alan olacak.” dedi. Müzede sergilenecek oyuncakların bir bölümünün de tanıtıldığı toplantıda Akgül ve İbiş geçmişe yolculuk yaparak oyuncaklarla oynadı.

“MAMAK BELEDİYESİ ÖNCÜLÜK ETTİ”

Başkent'i müzeler kenti yapmak istediklerini kaydeden Rektör Erkan İbiş, müzelerin yalnızca eserlerin sergilendiği yer olmadığını, geçmişten geleceğe en önemli köprü olduğunu söyledi. Yerel yönetimler ve üniversiteler arasında böyle bir çalışmaya imza atıldığı için çok heyecanlı olduklarını kaydeden İbiş, Akgül’ün konuya büyük ilgi göstererek heyecanlı ve yapıcı davrandığını ve böyle bir çalışmada Mamak Belediyesi’nin öncülüğünü unutmayacaklarını ifade etti. İbiş ayrıca Mamak Belediyesi ile farklı projelerle de birlikte olacaklarının altını çizdi.

LÜTFEN DOKUNUN KARIŞTIRIN

Çocuklar için özel tasarlanmış eğlenirken öğrenecekleri, içinde kendilerini özgür hissedecekleri, öğrenme ve eğlenme merkezi olan çocuk müzesi, yalnızca çocukları değil, ebeveynlere de ev sahipliği yapacak. Çocuk müzesinde, oyuncaktan elbiseye kadar, cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze birçok değer Ankaralılarla buluşacak. Yine çocuk müzesinde 3 ayda ya da 6 ayda bir çeşitli temalar işlenecek ve işlenen temalara uygun çocukluk anıları sergilenecek. Müze, çocuklarda kültür ve tarihsel mirası korumaya yönelik duyarlılık geliştirebilmek ve toplumu çocuk kültürü konusunda her yönden bilgilendirmek için konferans, gezi, seminer, kurs, yarışma, festival ve sergilere de ev sahipliği yapacak. Çocukların özellikle yaşayarak, dokunarak ve gerektiğinde tadarak öğrenme olanaklarına kavuşacağı müzenin Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim