31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Eskişehir’de rüyasında gördüğü camiyi bir yıl önce yapmaya başlayan Aynur Eken, Türkiye’nin ilk kadın cami dernek başkanı olması ve gösterdiği girişimcilik örneği ile büyük takdir topluyor. Bir yandan caminin inşaatında çalışıp, diğer yandan ihtiyaçlar için kurduğu dernek vasıtasıyla yardım toplayan Eken, Ramazan ayına kadar caminin ibadete açılmasını istiyor.

Eken, “Allah'ın verdiği nefis nereye kadar giderse sonuna kadar gideceğim. Ama bütün Türkiye'ye, Doğusuna da Batısına da sesleniyorum, bir tuğla bir tuğladır yardımlarını bekliyorum.” diye konuştu. Son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de Eken’in yapmış olduğu çalışmaların Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Bakan Ergün, “Bu hanımı yalnız bırakmayın. Bu girişimcimizi, yani hanımların da bu işleri hızlı bir şekilde bitirdiklerini herkes görmüş olsun.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Batıkent Mahallesi’nde inşaatı devam eden Medine Camii, bir kadın girişimcinin elleri üzerinde yükseliyor. Yaklaşık bir sene önce Kurban Bayramı Arifesi’nde rüyasında Medine’de olduğunu gören Aynur Eken, ayrıca, mahallesinde bir bölgenin kendisine verildiğini gördü. Eken, daha sonra belediyeye giderek araştırma yaptı. Rüyasında gördüğü yerin evinin karşısındaki boş arazi olduğunu öğrendi. Belediye başkanından araziye cami yapmak için izin aldı ve kocasıyla birlikte bir yıl önce Medine Camisi’nin temelini attı. Eken, evini satarak caminin yapımı için harcadı.

Caminin ilk katını tamamladıktan sonra eşini kanserden kaybeden Eken, onun vasiyetini yerine getirmek için durmadan çalıştı. “Eşim ölmeden önce, 'Allah aşkına bırakma. Sen bırakırsan bu cami böyle kalır.' dedi. Ben de bırakmadım.” diyen Eken, Medine Camii Yaşatma Derneği’ni kurdu. Eken, Türkiye’nin ilk kadın cami dernek başkanı olması özelliği ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da takdirini kazandı.

Caminin ilk katını bitirdikten sonra geri kalanını tamamlamak için yardım toplamaya başlayan Eken, bunun için devlet büyüklerinin kapısını çaldı. Kurduğu dernek sayesinde makbuzla yardım toplayan Eken, son olarak Bilim, Sanayi ve teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüşerek destek istedi. Eken, “Peygamberimin yattığı yer Medine'dir. Yaşadığı yer de Medine'dir. Medine'de bir cennettir. Allah'ımı ve peygamberimi sevenlere sesleniyorum. Bir tuğla bir tuğladır, bir tuğla parası versinler, Medine Camii perişan olmasın. Allah rızası için bana yardım etsinler.” diye konuştu.

Sabah 06.00’da evden çıkıp akşama kadar caminin işleriyle uğraştığını ifade eden Eken, “Allah o gücü veriyor bana, 20 yaşındaymış gibi sabah kalkıyorum. Allah'ın verdiği nefis nereye kadar giderse sonuna kadar gideceğim." ifadelerini kullandı.

BAKAN ERGÜN CAMİYİ ESKİŞEHİRLİ SANAYİCİLERE EMANET ETTİ

Çeşitli ziyaretler için Eskişehir’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le de görüşen Eken, Bakan’ın takdirini kazandı. Başka şehirlere göre farklılık sayılabilecek bir girişimcilik örneğinin sergilendiğini söyleyen Bakan Ergün, “Bunun desteklenmesi lazım. Belki de Türkiye'de ilk defa bir cami dernek başkanı bir kadın olarak Eskişehir'de karşımıza çıktı. Şimdi burada sanayici arkadaşlarımıza artık bu caminin hızla bitmesi bir vazife oldu. Bu hanımı yalnız bırakmayın, bu girişimcimizi. Yani hanımların da bu işleri hızlı bir şekilde bitirdiklerini herkes görmüş olsun." diye konuştu.


Editör: TE Bilisim