DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Ağrı Dağı’ndan Kartalkaya’ya, Palandöken’den Uludağ’a, Türkiye’nin kış turizmi yapılan dağları bir kitapta buluştu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar tarafından hazırlanan 'İnci Dolu Dağlar' isimli kitap, Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın (UNIVERSIADE) ardından hazırlandı.

Türkiye’de kış turizmini anlatan nadir eserlerden biri olan 'İnci Dolu Dağlar' kitabıyla ilgili bilgi veren Çintimar, 'İnci Dolu Dağlar' isimli kitabıyla insanların geçmişten bugüne yansıyan gelenek ve görenekleri, sıcakkanlılığı, misafirperverliği ve bu özeliklerin paylaşılmasını, duyulmasını amaçlayarak hazırladığını anlatıyor. Kitapta özellikle kış mevsiminin sunduğu olağanüstü güzelliklerin sergilendiğini dile getiren Çintimar, kitap ayrıca Anadolu insanının sosyal ve kültürel birikimi ve ülkenin zengin coğrafi yapısıyla kaynaşarak, beyaz örtüsüne bürünmüş dağlarda inci misali bulunan tesislerin, kış sporlarına açılan pencereler olarak; sporculara, yerli ve yabancı turistlere farklı bir bakış açısı sunduğunu kaydetti.

Çintimar, Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinde faaliyet gösteren kayak merkezleri 1900’lü yıllarda başlayan kış sporları yatırımları meyvelerini vermeye başladığını dile getiriyor. Kış sporları kapsamında kayak merkezlerimizi dünya ülkelerine tanıtmaya devam ettiğini ifade eden Çintimar, “Yeni projelerle desteklenen kış turizmi, özellikle kış mevsiminin uzun yaşandığı Türkiye’de yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilmektedir” şeklinde konuşuyor.

Editör: TE Bilisim